ANSVSA: Amenzi de peste 214.000 lei şi 197 de avertismente în unităţi agroalimentare, în ultimele două luni

Inspectorii veterinari au sancţionat în ultimele două luni mai multe unităţi agroalimentare din ţară prin aplicarea unui număr de 141 de amenzi contravenţionale, în valoare de 214.420 de lei, precum şi a 197 de avertismente, din cauza nerespectării normelor sanitare veterinare de comercializare, etichetare şi depozitare.
Economica.net - lun, 20 ian. 2014, 12:16

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/, remis luni AGERPRES, în perioada 8 noiembrie 2013 – 9 ianuarie 2014, au fost efectuate 14.056 de controale în unităţi care-şi desfăşoară activitatea în domenii de activitate precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a altor produse alimentare precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.

Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicarea unui număr de 141 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 214.420 de lei şi prin aplicarea a 197 de avertismente.

Pentru neconformităţile constatate, cele mai mari amenzi au fost aplicate în judeţele Botoşani – 43.200 lei, Gorj – 31.400 lei şi Ilfov – 28.200 lei, iar cele mai scăzute în Bihor, Călăraşi, Harghita şi Hunedoara, câte 600 de lei.

Principalele nereguli constatate au fost legate de neigienizarea corespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi comercializare, neîntreţinerea spaţiilor şi utilajelor, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare, funcţionarea în spaţii neautorizate sanitar veterinar, etichetare necorespunzătoare şi comercializare fără înregistrare.

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control pe anul 2012, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Te-ar mai putea interesa și
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale în administraţia publică
AI la bugetari. Program de guvernare PSD privind digitalizarea – Ivan: Vorbim inclusiv de folosirea inteligenţei artificiale ...
Inteligenţa artificială va fi folosită în administraţia publică din România, iar cel mai important proiect pregătit în momentul de faţă este aplicaţia unică a statului, a declarat,......
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
UPDATE – România intră deplin în Schengen în ianuarie 2025, anunţă Ungaria. Primele reacţii
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat ...
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
43% dintre companiile germane active în România estimează degradarea mediului economic în următoarele 12 luni
Aproximativ 43% dintre companiile germane din România estimează o înrăutăţire a situaţiei economice în următoarele ...
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
ANAF avertizează cu privire la mesajele false transmise în numele instituției
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise ...