Antibiotice Iași își pune un sistem fotovoltaic de 2,5 MW, cu finanțare din PNRR

Compania Antibiotice anunță obținerea unei noi finanțări nerambursabile pentru investiția într-o capacitate de producție a energiei electrice din surse regenerabile, obținută din fonduri PNRR.
Mihai Nicuţ - mie, 07 iun. 2023, 15:20
Antibiotice Iași își pune un sistem fotovoltaic de 2,5 MW, cu finanțare din PNRR

Proiectul pentru construcția unei capacități de producție de 2,5 MW a energiei electrice prin sistem fotovoltaic a fost depus de compania Antibiotice pentru finanțare și selectat pentru a primi fonduri nerambursabile în urma apelului competitiv PNRR/2022/C6/M ENERGIE/I1, arată un comunicat al producătorului de medicamente.

Valoarea finanțării este de 4.078.620 de lei și este acordată de către Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Investiția totală în acest proiect este estimată la 13.775.806 lei, diferența urmând a fi asigurată din fondurile proprii ale companiei.

Capacitatea de producție a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) va fi amplasată pe platforma industrială a companiei Antibiotice și se va întinde pe o suprafață construită de 31.428 m2 prin instalarea de 4.680 de panouri fotovoltaice.

Odată finalizată, această investiție va asigura producerea unei cantități anuale de energie electrică care va acoperi 26,4% din necesarul funcționării platformei industriale de la Iași (prin raportare la consumul înregistrat în anul anterior), arată compania.

“Tot în acest an, ne-am propus și implementarea unui ansamblu de panouri fotovoltaice pe clădirile din companie, astfel încât producția de energie verde care să asigure autonomia din punct de vedere energetic să crească până la aproximativ 35% din necesarul platformei industriale. Aceste două investiții vor fi realizate cu aplicarea principiului DNSH – Do No Significant Harm (a nu prejudicia în mod semnificativ) care presupune să construim sustenabil, în condiții de siguranță și eficiență, în așa manieră încât să nu fie afectat mediul, pe toată durata și în toate fazele proiectului, de la proiectare, până la etapa de dezafectare”, a precizat Sebastian Costea, manager Proiecte Strategice la Antibiotice.

Antibiotice este controlată în proporţie de 53% de Ministerul Sănătăţii, în timp ce SIF Oltenia deţine 27% din capitalul social.

Compania a încheiat primul trimestru din 2023 cu vânzări de 178 de milioane de lei, în creştere cu circa 40%, şi un profit net de 22 de milioane de lei, aproape de trei ori mai mare decât în perioada similară din 2022, potrivit datelor din raportul financiar trimestrial.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Guvernul de la Atena se așteaptă ca turismul să aducă anul viitor Greciei venituri de peste 20 de miliarde de euro
Veniturile Greciei din turism ar urma să depăşească 20 miliarde de euro anul acesta, iar primele semne pentru anul viitor sunt pozitive, a declarat marţi ministrul elen al Turismului, Olga......
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia dorește să încheie un acord de demarcație maritimă cu noile autorități din Siria
Turcia îşi propune să încheie un acord de demarcaţie maritimă cu Siria după ce un guvern permanent va fi format la ...
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât cu personal străin
Ministrul bulgar al Turismului, Evtim Miloshev: Deficitul de angajați din stațiunile de iarnă nu poate fi acoperit decât ...
Rezolvarea deficitului de angajaţi în staţiunile de iarnă din Bulgaria nu va fi posibilă fără a face angajări din ...
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Fitch a coborât perspectiva de rating a Romgaz de la stabilă la negativă
Agenţia de rating Fitch a revizuit perspectiva ratingului acordat Romgaz de la stabilă la negativă şi a confirmat rating-ul ...