Antonescu: L-am numit la Consiliul Concurenţei pe consilierul prezidenţial Bujor Teodoriu

Economica.net
20 07. 2012
antonescu_ziuaveche_ro_49039800_60404900

„Cotroceniul e destul de pustiu. Am dat nişte cifre – peste 30% din totalul personalului e în concediu, iar la nivelul Cancelariei, peste 70%. Toţi consilierii au plecat. L-am întâlnit pe domnul Bujor Bogdan Teodoriu, un om pe care îl cunosc de foarte mulţi ani şi pe care îl apreciez pentru că e un om foarte capabil şi foarte decent. Dânsul a exprimat dorinţa de a merge la Consiliul Concurenţei, ceea ce în mod spectaculos am şi făcut, cu primul-ministru”, a spus Antonescu.

El a admis că gestul de a-l numi pe un fost consilier prezidenţial al lui Băsescu într-un post important, la dorinţa acestuia, ar putea părea comic pentru unii.

„Adică e un gest totuşi aproape comic pentru unii ca, intrând noi în Cotroceni, aşa răi şi ticăloşi cum suntem, să-l numim pe un fost consilier al domnului preşedinte Traian Băsescu într-un post foarte important unde omul îşi dorea să meargă, pentru că, repet, e un om foarte capabil, îl cunosc de 15 ani şi este un economist şi un intelectual de valoare”, a spus Antonescu.

Conform unui decret semnat de către preşedintele interimar, Crin Antonescu, în 13 iulie şi publicat în Monitorul Oficial, Bujor Bogdan Teodoriu a fost numit membru al Plenului Consiliului Concurenţei începând cu 1 septembrie 2012, pentru un mandat de cinci ani.

Bujor Bogdan Teodoriu apare încă, pe site-ul Administraţiei prezidenţiale, ca şi consilier prezidenţial.

Bujor-Bogdan Teodoriu, numit, în martie 2007, consilier prezidenţial la Departamentul de Politici Economice şi Sociale, a fost consilier de stat în Administraţia Prezidenţială din februarie 2005, dar şi ministru al Cercetării şi Tehnologiei (1996-1998).

Conform CV-ului său, publicat pe site-ul Preşedinţiei, Bujor-Bogdan Teodoriu, în vârstă de 59 de ani, a fost numit în funcţia de consilier de stat la Departamentul de Politici Economice şi Sociale al Administraţiei Prezidenţiale din februarie 2005. El a preluat postul deţinut de Theodor Stolojan, care a demisionat de la Cotroceni în noiembrie 2006.

Între 2001 şi 2005, el a fost preşedinte al Fundaţiei Centrul Român pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (CRIMM), în această calitate fiind responsabil de conceperea şi elaborarea unor versiuni preliminare şi supervizarea/implementarea unor proiecte finanţate mai ales din fonduri europene în domenii specifice de politică legate de dezvoltarea IMM-urilor (IMM şi dezvoltarea locală şi regională, Cercetare-Dezvoltare şi Inovare, Transfer transnaţional de tehnologie, Strategia regională de inovare, Previziune tehnologică, societate informaţională, biotehnologii, politici sectoriale – agricultură, producţie, comerţ, domeniul bancar -, protecţia consumatorului, mediu, crearea de locuri de muncă şi incluziune socială, dialog social).

Bujor Teodoriu a fost secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, între mai 1998 şi ianuarie 2000, funcţie la care a renunţat prin demisie şi, anterior, între decembrie 1996 şi februarie 1998 a ocupat postul de ministru al Cercetării şi Tehnologiei

Din octombrie 1992 până în noiembrie 1996, el a fost deputat, vicepreşedinte al Comisiei pentru Economie. În această calitate, el a fost iniţiatorul Legii concurenţei, alături de Guvern.

În perioada martie 1991- octombrie 1992, Bujor Teodoriu a fost secretar de stat, şef al Departamentului de Reformă şi Integrare, raportând direct primului-ministru, elaborând versiuni preliminare ale primei strategii româneşti de dezvoltare a sectorului IMM-urilor, care a devenit baza pentru prima alocare de fonduri Phare pentru Programul de dezvoltare a sectorului IMM-urilor în România, în valoare de 10 milioane de euro, conform CV-ului său.

De asemenea, el a avut un alt mandat de deputat în perioada mai 1990 – martie 1992, iar din ianuarie 1990 până în mai 1990 a fost membru şi consilier al CFSN, ulterior CPUN

Din aprilie 1983 până în ianuarie 1990, Bujor Teodoriu a ocupat funcţia de cercetător ştiinţific şi apoi şef de sector în Institutul pentru Economie Industrială din Bucureşti, iar din noiembrie 1979 a fost analist de sistem în Ministerul Apărării.

Pentru un an, începând din noiembrie 1978, Teodoriu a ocupat funcţia de administrator de proces la compania ElectroTimiş din Timişoara.

El a urmat cursurile Facultăţii de Planificare şi Cibernetică Economică din cadrul ASE, dar, în CV-ul său este trecută şi o calificare ca „actor/regizor” din partea Şcolii Populare de Artă Bucureşti.