Antonescu nu susţine supraimpozitarea şi aşteaptă discuţiile din USL pe această temă

Economica.net
31 05. 2012
crin_antonescu_95601400_32419300

‘Vom asculta argumentele, sunt cât se poate de convins că pentru a vehicula această propunere premierul are nişte motive. Nu am nicio îndoială că premierul rămâne ataşat formulei generale de impozitare pe care noi am convenit-o şi am anunţat-o: 16%, 12%, 8%. Acest lucru a fost, de altfel, reconfirmat de către primul ministru. În urma discuţiilor vom lua o decizie pe care Guvernul o va pune în aplicare. Deocamdată, fără această discuţie, (…) nu sunt partizanul acestei forme de supraimpozitare’, a declarat preşedintele PNL.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a precizat că USL nu a avansat, nici înainte de a veni la guvernare şi nici imediat după preluarea Puterii, o avalanşă de presiuni de măriri salariale şi ale altor venituri, deşi ar fi bucuros să poată da cât mai multor români astfel de măriri pecuniare.

‘L-am convins şi pe premier că subvenţiile în agricultură sunt, de fapt, investiţii şi că de acestea avem nevoie. Nu am făcut promisiuni în faţa agricultorilor, cum nici la nivelul Guvernului nu am făcut promisiuni fără să fie argumentate. De la începutul guvernării noastre nu consider că a fost o avalanşă de promisiuni, ci sunt paşi importanţi pe care i-am făcut şi pe care-i vom face pentru a ne îndeplini promisiunile pe care le-am avut înainte de a veni la guvernare’, a afirmat Constantin.

El a subliniat că USL a promis că se va reveni cu salariile la nivelul anului 2010 şi acest lucru se va întâmpla anul acesta, a promis că vor repara nedreptatea care li s-a făcut pensionarilor prin recuperarea CASS şi acest lucru se va împlini lunar, chiar dacă aici există o constrângere bugetară imensă şi va trebui ca fiecare minister să găsească resurse pentru a contribui la realizarea acestei promisiuni.

‘Cred că mai sunt doar câteva promisiuni minore pe care le-am făcut şi pe care le vom pune în practică’, a conchis Daniel Constantin.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi la Prima TV că analizează posibilitatea introducerii unei taxe de solidaritate de 16%, aplicată veniturilor bugetare şi pensiilor de peste 4.500 de lei pe lună. El a subliniat că taxa de solidaritate ar urma să se aplice, dacă se va decide, din anul 2013, numai pe suma care depăşeşte pragul de 4.500 de lei, nu pe întregul venit.

Ulterior, Ponta a spus că ideea taxei suplimentare nu a fost discutată în USL şi că măsura fiscală se poate lua doar după ce va fi discutată de partenerii din Uniune.