Antreprenori la bursă. Cum arată planurile Bittnet de expansiune peste granițe VIDEO

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe Piața Principală a Bursei de Valori București și-a conturat planul de expansiune pe piețele externe, continuând în același timp să achiziționeze jucători locali. Cristian Logofătu, cofonatorul afacerii, a povestit într-un podcast susținut de Economica spre ce se vor îndrepta investițiile grupului pe care îl conduce.
Ion Dobreanu - vin, 15 apr. 2022, 09:09
Antreprenori la bursă. Cum arată planurile Bittnet de expansiune peste granițe VIDEO

Bittnet și-a plănuit pentru anul acesta să ajungă la venituri totale ale companiilor din grup de 250-300 de milioane de lei, creșterea fiind asigurată și ca urmare a punerii în practică a unei politici agresive de M&A. În plus, managementul companiei și-a setat un plan de a ieși peste granițe, scopul companiei de IT find aceea de a deveni relevant în Europa centrală și de est. Ideea fondatorilor este ca Bittnet să investească în companii similare din țările balcanice, pentru a creea ulterior sinergii și o sructura antifragilă.

“Încercăm și comunicăm continuu cu țările din Estul Europei, din zona balcanică. Dacă te uiți din punct de vedere al dimensiunii economilor, toate țările de la Austria înspre dreapta se încadrează în aceeași situație- sunt țări mici cu orgolii mari. Însă, când ești o multinațională din SUA sau Anglia, Europa se termină în Austria. Chestia aceasta ne dă un avantaj extraordinar. Dacă noi suntem în stare să construim o entitate care să se bazeze pe celule ce operează independent în fiecare dintre aceste țări, dacă ni se alătură alți antreprenori care au făcut business-uri similare cu al nostru pe care continuă să le conducă, având în plus mai multă finanțare, operațiuni mai bune și, la nivel personal, o expunere mai mică la risc, cred că această construcție rezultată ar fi una antifragilă. Suplimentar, poate fi din punct de vedere al clienților și furnizorilor noștri, marii producătorii de soluții IT, un partener relevant fiindcă îi rezolvi acoperirea într-o zonă geografică complicată. Am fi un punct unic de contact pentru furnizorii și clienții mari”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group, într-un podcast realizat de Victor Stănilă, avocat specializat pe piața de capital.

Bittnet își lansează “fiicele” la bursă

Logofătu susține însă că va continua cu achizițiile și în intern.

“Avem în pipeline un număr de tranzacții la care evoluăm în procesul de negociere. Ne apropiem de final, în sensul de a semna sau anula. Suplimentar, de doi ani ne-am propus și avem acțiuni continue de a căuta noi ținte de achizii “, a mai declarat Logofătu.

Recent, Bittnet Systems a semnat un acord de investiţie pentru achiziţionarea integrală a 2net computer S.R.L., integrator de produse şi servicii IT&C cu focus pe regiunea Braşov şi centrul Transilvaniei.

Tot anul acesta, grupul IT Bittnet a anunțat finalizarea negocierilor privind preluarea integrală a TopTech, companie locală specializată în echipamente și soluții IT&C. Tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței.

De asemenea, anul trecut a achiziționat pachete majoritare din trei companii din zona securității cibernetice – 74% din Global Resolution Experts (GRX), care la rândul său deținea 100% din capitalul altei societăți și 69,99% din ISEC Associates. Aceste companii vor forma împreună o entitate nouă pe care Bittnet o va lansa pe Bursa de Valori București în trimestrul trei sau patru al acestui an.

“Sunt trei companii ce reprewintă demersul nostru de a intra pe piața de ciber security. Crede că este o zonă semnificativă, de interes, din punct de vedere al clienților noștri“.

Cât despre listarea noii entități, Logofătu susține că investitorii au confirmat déjà interesul pentru a investi în domeniul de ciber security.

“Avem deja o companie listată pe AeRO cu o dinamică extrem de bună – mă refer la evoluția business-ului și a numărului de investitori. Compania pe care urmează să o listăm este o replică a celeilalte companii care există. Am putea reproduce o astfel de poveste de succes“.

În momentul de față, singura companie listată pe piața AeRO din zona de securitate cibernetică este Safetech Innovations.

În 2021, Bittnet a înregistrat venituri consolidate de 112,6 milioane lei, in crestere cu 3% fata de anul anterior, marja bruta a crescut cu 14% pana la 24,5 milioane lei, profitul operational a fost  de 7,3 milioane lei, cu 24% mai mare decat anul anterior, iar profitul brut atinge valoarea de 16,2 milioane lei, de 11 ori mai mare decat in 2020.

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared, Global Resolution Experts și Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

 

Bittnet

Te-ar mai putea interesa și
Codul silvic – Andronache (PNL): Facem apel pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului
Codul silvic – Andronache (PNL): Facem apel pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului
Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a făcut un apel la PSD, pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului Codului silvic, menţionând că liberalii susţin amendamentul depus la Senat......
Garanti BBVA: Circa 13% din cererile de credite de nevoi personale au fost depuse exclusiv online
Garanti BBVA: Circa 13% din cererile de credite de nevoi personale au fost depuse exclusiv online
Garanti BBVA raportează rezultate semnificative, la patru luni de la introducerea noilor funcţionalităţi în aplicaţia ...
FMI vine la Bucureşti pentru o analiză a ultimelor evoluţii economice şi o actualizare a prognozelor
FMI vine la Bucureşti pentru o analiză a ultimelor evoluţii economice şi o actualizare a prognozelor
O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jan Kees Martijn, va efectua o vizită la Bucureşti în perioada ...
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei