Omega House, amplasat în apropiere de Bulevardul Dacia, a fost deschis, cu o investiție inițială de circa 80.000 de euro, cu scopul de a crește o comunitate de digital nomads – concept tot mai atrăgător pentru tineri, care pleacă dintr-o țară cu un cost de viață extrem de ridicat și a trăi într-una foarte ieftină. De aceea mulți nomazi digitali vin din Statele Unite, Australia, Canada, Marea Britanie dar și alte țări din vestul Europei, iar cele mai populare destinații sunt țările ieftine din Asia de Sud-Est (Tailanda, Indonezia, Cambogia etc) sau America de Sud (Ecuador, Peru etc.), freelanceri și tineri antreprenori.
Fondatorul este Ciprian Jdera, un tânăr de 34 de ani, utilizează spaţiul de 700 mp şi pentru co-working, şi organizează și evenimente, în mod regulat, workshop-uri de dezvoltare personală, evenimente de networking, dar și cursuri ce adresează cele mai frecvente probleme ale noilor categorii profesionale.
„La Omega House găzduim tineri de pe întreg globul. Nu sunt doar digital nomads din Polonia, Italia și Franța sau țări mai îndepărtate, precum India și SUA, ci și oameni din România, care ne aleg pentru că opțiunile de chirie din București nu le satisfac toate nevoie sau ca alternativă la căminele studențești. Vin pentru un loc de cazare și descoperă un nou stil de viață”, spune Ciprian Jdera.
Evident, Omega House e o inițiativă dedicată generațiillor Millenials și Z, cărora le place nu doar să lucreze la comun, ci și să trăiască la comun, au alte valori decât generațiile mai vechi, nu par a acorda atâta importanță posesiei de lucruri materiale, și sunt, mai degrabă, atrași de experiențe.
Proiectul include 8 camere private amenajate diferit și două comune, utilizate atât în regim hotelier, cât și co-living, pentru cei care locuiesc acolo mai mult de 3 luni.
Momentan, potrivit lui Ciprian Jdera, 3 dintre camerele private sunt ocupate în regim co-living, iar opțiunile de cazare sunt cel mai important centru de venit pentru Omega House.
Antreprenorul își propune să promoveze conceptul la nivel național și să înscrie România pe lista destinațiilor de co-living prin organizarea de „co-living retreats”.
„Pentru o anumită perioadă de timp, un grup de oameni va avea un program special, care include atât workshop-uri de dezvoltare personală și profesională, cât și activități sociale și turistice. Oaspeții vor avea acces atât în spațiile de locuit, cât și în spațiul nostru de co-working și își vor putea face în așa fel programul încât să poată lucra și participa la activitățile organizate de noi”, explică Ciprian Jdera.