Apa minerală românească „din SUA până în Japonia”. Oficial guvernamental: Chiar contribuie la reducerea deficitului comercial

Societatea Națională de Ape Minerale (SNAM) a organizat prima sa conferință care a reunit toți stakeholderii din piața de profil, de la autorități la companiile private care exploatează această resursă în România.
Ion Dobreanu - mie, 13 nov. 2024, 22:01
Apa minerală românească

În cadrul evenimentului au fost abordate mai multe aspecte de interes pentru participanți, precum accesul cât mai facil la resursă, concurența din piață, simplificarea barierelor birocratice pentru investitori, promovarea livrărilor de apă la export și, în același timp, s-a pus accentul pe necesitatea unei promovări susținute în fața publicului a consumului de apă minerală.

Răzvan Marian Pîrcălăbescu, director de cabinet al Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu-Ștefan Oprea, a remarcat performanța SNAM de a genera profit an de an (3 milioane de lei beneficiu net, în primele nouă luni ale acestui an) și a subliniat dinamismul industriei de profil, menționând că a fost plăcut impresionat să vadă apă românească la vânzare în zeci de țări din lume pe care a avut ocazia să le fi vizitat, “din SUA până în Japonia”. “Dumneavoastră chiar contribuiți la reducerea deficitului comercial al României”, le-a transmis oficialul MEAT îmbuteliatorilor.

Potrivit lui Pîrcălăbescu, apa minerală poate reprezenta un adevărat “brand de țară” și a asigurat actorii din piața de profil de toată susținerea MEAT în vederea accesării programelor de stat din domeniul finanțării și accesului la piețele externe.

Directorul SNAM a explicat care sunt atribuțiile entității pe care o conduce. ” Societatea noastră are privilegiul de a fi garantul valorificării lor durabile și de a susține cu responsabilitate îmbuteliatorii locali în dezvoltarea acestui sector economic important. Un pilon important pe lanțul de producție îl reprezintă rapoartele de încercare, respectiv analizele fizico-chimice și microbiologice, efectuate în Laboratorul propriu, dotat la nivelul ultimelor tehnologii disponibile și acreditat de Organismul Național de Acreditare unic, RENAR. Prin această activitate, respectăm nu doar misiunea legală, ci asigurăm și controlul și siguranța de care trebuie să beneficieze toți consumatorii finali”, a declarat directorul general al SNAM, Victor-Andrei Dimitriu.

Sorin Dănilă, antreprenor, proprietarul fabricii de îmbuteliere apă minerală Bodoc și client al SNAM, a vorbit despre deschiderea companiei către sprijinirea investitorilor, indifferent de dimensiunea lor. “SNAM a deschis ușa participanților mici la această piață, așa cum suntem noi. Fără acest aport, cu siguranță noi azi nu am mai fi existat”, a declarat el.

Te-ar mai putea interesa și
Nippon Steel a prelungit perioada de închidere a achiziției US Steel, pentru trimestrul I 2025
Nippon Steel a prelungit perioada de închidere a achiziției US Steel, pentru trimestrul I 2025
Compania japoneza Nippon Steel a anunțat că a prelungit perioada de închidere pentru achiziția sa de 15 miliarde de dolari a U.S. Steel, exprimându-și încrederea că achiziția va proteja și......
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit PIB-ul din 2023 cu 2,7%
China și-a revizuit în sus produsul intern brut (PIB) din 2023 cu 2,7%, până la 129,4 mii de miliarde de yuani (17,73 ...
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Cartierul din România cu cele mai multe apartamente de închiriat
Un cartier din România are o ofertă generoasă pentru cei care sunt în căutarea unui apartament de închiriat. Aflată ...
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, costuri mai mari (retrospectivă 2024)
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, ...
Sectorul auto european s-a confruntat cu numeroase probleme în 2024, începând cu scăderea vânzărilor din cauza cererii ...