TOP Unde sunt cele mai ieftine apartamente cu două camere din București

Piața imobiliară din Capitală a continuat să urce în martie 2025, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În medie, prețurile apartamentelor au înregistrat creșteri vizibile în aproape toate zonele analizate, cu salturi spectaculoase în cartierele considerate deja premium, dar și cu surprize în zone cândva mai accesibile, potrivit unei analize Economica.net pe baza datelor Anunțul.ro.
Andrada Ghira - lun, 14 apr. 2025, 22:03
TOP Unde sunt cele mai ieftine apartamente cu două camere din București

Conform datelor analizate, cea mai mare creștere anuală s-a înregistrat în zona Crângași-Giulești, unde prețul mediu al apartamentelor a urcat de la 90.725 de euro în martie 20224,  la 114.860 de euro în martie 2025, ceea ce înseamnă o majorare de peste 26%.

Acest salt semnalează un interes tot mai mare din partea cumpărătorilor și investitorilor. Mai multe proiecte rezidențiale noi se construiesc în această zonă, cu prețuri de peste 100.000 de euro, motiv pentru care și prețul mediu, care include și apartamentele vechi, este mai mare.

Pe segmentul premium, zona Alba Iulia-Decebal-Muncii a depășit în martie 2025 pragul de 176.000 de euro pentru un apartament, cu aproape 19% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Alte zone consacrate, precum Aviației (169.467 de euro) sau Floreasca-Dorobanți (162.268 de euro) au continuat să fie în topul celor mai scumpe cartiere din Capitală, potrivit datelor Anunțul.ro analizate de Economica.net. 

Prețurile apartamentelor cu două camere din cartierele centrale sau semicentrale precum Unirii, Victoriei-Romană, Vitan, Universitate-Kogălniceanu, se mențin și ele la valori ridicate, cu prețuri medii cuprinse între 115.000 și 143.000 de euro, în creștere față de 2024 cu procente între 10% și 20%.

Unde mai găsim apartamente sub 90.000 de euro

La polul opus, Berceni-Giurgiului rămâne cea mai accesibilă zonă, cu un preț mediu de 75.060 de euro. În continuare, și cartierele Rahova-Sebastian (86.360 de euro), Pantelimon (86.749 de euro) și Drumul Taberei-Ghencea (88.821 de euro) oferă oportunități pentru bugete mai reduse. Chiar și aici, însă, prețurile au crescut față de anul trecut, cu procente care variază între 10% și 23%.

Aceste creșteri sugerează o presiune generală pe întregul segment rezidențial, alimentată de cererea încă ridicată, lipsa alternativelor de locuire accesibilă și ajustările legate de inflație și costurile de construcție.

Singura zonă cu o scădere semnificativă este Băneasa, unde prețul a scăzut cu 14,44%.

Pentru consumatori, însă, ecartul dintre prețurile medii și venitul disponibil devine tot mai problematic. Chiar și în cartierele „accesibile”, achiziția unei locuințe presupune eforturi financiare considerabile, mai ales în contextul dobânzilor bancare încă ridicate și al unei oferte care nu ține mereu pasul cu cererea.

Te-ar mai putea interesa și
Foraj Sonde S.A. Videle cumpără Tacrom Drilling și Tacrom Services de la grupul german KATT GmbH
Foraj Sonde S.A. Videle cumpără Tacrom Drilling și Tacrom Services de la grupul german KATT GmbH
Compania Foraj Sonde S.A. Videle anunță investitorii de la Bursa de Valori București că își extinde prezența pe piață serviciilor petroliere din România prin preluarea unor părți din......
CNAIR și-a bugetat pentru acest an venituri în scădere cu 3,35%. Cheltuielile pentru salarii cresc cu 11.85%
CNAIR și-a bugetat pentru acest an venituri în scădere cu 3,35%. Cheltuielile pentru salarii cresc cu 11.85%
Veniturile Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere estimate pentru acest an sunt de aproape 12,058 ...
Spectral Mobilă a deschis un magazin nou în Râmnicu Vâlcea
Spectral Mobilă a deschis un magazin nou în Râmnicu Vâlcea
Spectral Mobila S.A. anunță că a inaugurat pe 25 aprilie, în Râmnicu Vâlcea, al 39-lea magazin Spectral Mobilă din ...
Banca Națională a Rusiei a menținut rata dobânzii de referință la 21%
Banca Națională a Rusiei a menținut rata dobânzii de referință la 21%
Banca Centrală a Rusiei a menţinut vineri dobânda de referinţă la 21%, în linie cu estimările, şi a păstrat previziunile ...