Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, noua linie de finanţare a fost deschisă în cadrul Axei prioritare 2 – Administraţie publică şi sistem judiciar accesibile şi transparente, Obiectiv specific 2.3 – Asigurarea unei transparenţe şi integrităţi sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătăţirii accesului şi a calităţii serviciilor furnizate la nivelul acestuia.
„Cererea de proiecte nr. CP3/2017 – Sprijin pentru acţiuni de îmbunătăţire a accesului la justiţie are drept solicitanţi eligibili: Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri, Ministerul Public, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti, Consiliul de Mediere, Curtea de Arbitraj, asociaţii profesionale cu activitate în domeniul justiţiei, ONG-uri cu activitate în domeniul justiţiei”, se arată în comunicat.
Conform MDRAPFE, cererea de proiecte se regăseşte în sistemul informatic MySMIS. Odată cu lansarea cererii de proiecte, Ghidul solicitantului cu anexele aferente este pus la dispoziţia potenţialilor beneficiari pe site-ul programului.
Proiectele finanţate vor contribui la un „grad crescut de acces la justiţie al cetăţenilor prin derularea de campanii de informare/educaţie juridică şi oferirea de servicii suport, inclusiv de asistenţă juridică, puse la dispoziţia cetăţenilor”, se arată în comunicat.
Potrivit MDRAPFE, cererile de finanţare pot fi depuse până la 30 martie, ora 17,00.
POCA 2014-2020 este cofinanţat din Fondul Social European (FSE) – obiectivul tematic 11 – Consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor publice şi a părţilor interesate şi eficienţa administraţiei publice, precizează comunicatul citat.
Sursa: AGERPRES