APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii măsurii de bunăstare a animalelor care vor să acceseze credite

Fermierii care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente de la instituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pot solicita eliberarea unei adeverinţe prin care se confirmă că aceştia au depus cerere de plată în perioada 3 - 31 ianuarie 2017 pentru măsura de bunăstare a animalelor, a anunţat, vineri, APIA.
Economica.net - vin, 10 mart. 2017, 12:43
APIA eliberează adeverinţe pentru beneficiarii măsurii de bunăstare a animalelor care vor să acceseze credite

‘Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 14T (fosta măsura 215) – Plăţi privind bunăstarea animalelor- Campania 2017, care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi nebancare, ce au încheiat convenţii cu APIA pentru anul de cerere 2017. Astfel, potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată în perioada 3 – 31.01.2017 aferentă anului de angajament 01.01. – 31.12.2017, pentru Măsura 14T- Plăţi în favoarea bunăstării animalelor – pachetul a) porcine sau – pachetul b) păsări’, se arată în comunicatul instituţiei remis AGERPRES.

Conform APIA, prin adeverinţă se confirmă valoarea de 70% pentru pachetul porcine şi valoarea de 50% pentru pachetul păsări, din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 01 ianuarie – 31 decembrie 2017.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa cuvenită beneficiarului pentru Plăţile privind bunăstarea animalelor, Campania 2017.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

De asemenea, APIA reaminteşte fermierilor că potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.703/2013 pentru aprobarea condiţiilor în care se vor încheia convenţiile dintre instituţiile financiar-bancare şi nebancare şi APIA, în vederea finanţării de către acestea a activităţilor curente ale beneficiarilor plăţilor derulate de instituţie în baza adeverinţelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi ROBOR la 6 luni + maximum 2%.

În ce priveşte comisioanele practicate de instituţiile finanţatoare, APIA atrage atenţia fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanţarea capitalului de lucru în vederea desfăşurării activităţilor curente, să analizeze cu atenţie sporită soluţiile de finanţare propuse de instituţiile financiar-bancare şi nebancare în ceea ce priveşte costul acestora, astfel încât să aleagă modalităţile de finanţare care răspund cel mai bine necesităţilor proprii.

Toate convenţiile încheiate între APIA, instituţiile bancare şi nebancare şi FGCR/ FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituţiei, la adresa: www.apia.org.ro, în secţiunea Convenţii, Acorduri, Protocoale.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Turcia – Erdogan va discuta cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, despre războiul din Ucraina
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va discuta luni despre cele mai recente evoluţii din războiul Rusia-Ucraina cu secretarul general al NATO, Mark Rutte, în cadrul vizitei acestuia la Ankara,......
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Cristian Buşoi, despre conducerea PNL: Există argumente extrem de puternice în favoarea lui Ilie Bolojan
Liberalul Cristian Buşoi a declarat luni că există argumente "extrem de puternice" în favoarea lui Ilie Bolojan pentru ...
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
ROBOR a urcat la 5,81% pe an
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Utilizarea Inteligenței Artificiale începe să fie reglementată
Companiile care achiziţionează şi utilizează sisteme de Inteligenţă Artificială (IA) cu grad ridicat de risc la locul ...