APIA: Parteneriat FNGCIMM – Piraeus Bank pentru susţinerea antreprenorilor din domeniul agricol

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a semnat un parteneriat cu Piraeus Bank pentru susţinerea beneficiarilor măsurii 215 - plăţi privind bunăstarea animalelor, în privinţa accesului la finanţarea capitalului de lucru, a anunţat, luni, într-un comunicat de presă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură /APIA/.
Economica.net - lun, 14 iul. 2014, 09:53
APIA: Parteneriat FNGCIMM - Piraeus Bank pentru susţinerea antreprenorilor din domeniul agricol

Potrivit sursei citate, semnarea Convenţiei tripartite APIA – Piraeus Bank – FNGCIMM vizează finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii măsurii 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine – anul II de angajament (sesiunea II depunere).

Totodată, în baza acestei noi convenţii, FNGCIMM va garanta în procentaj de până la 80% valoarea creditelor acordate de bancă, credite pentru capital de lucru necesar desfăşurării activităţilor curente (inclusiv pentru plata obligaţiilor către bugetul de stat şi celelalte bugete).

Valoarea creditelor va fi de până la 90% din suma cuvenită din plăţile privind bunăstarea animalelor, iar garanţia se acordă la solicitarea băncii, beneficiarii fiind IMM-uri definite conform legii, care se încadrează în criteriile de eligibilitate ale finanţatorului, deţin adeverinţele emise de APIA şi nu se află în dificultate financiară.

Prelungirea termenului de efectuare a plăţii sumelor de către APIA de la 30 iunie 2014 la 30 septembrie 2014 a determinat şi semnarea unor Acte adiţionale la Convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic la specia bovine 2013, încheiate între FNGCIMM şi Banca Transilvania, respectiv BCR. Prin semnarea acestor documente, se continuă facilitarea accesului la finanţare pentru antreprenorii din domeniul agricol.

FNGCIMM este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate prin bănci comerciale sau din alte surse.

Fondul colaborează cu 30 de instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru în care sunt prevăzute obligaţiile părţilor semnatare, valoarea şi modul de plată al comisionului de garantare, calculul şi modalitatea de plată a garanţiei acordate.

Garanţia FNGCIMM este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maximum 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minimum 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Te-ar mai putea interesa și
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
llie Bolojan, intervenție publică rară. Apel către Ciucă, Geoană și Lasconi, pentru „o soluție în al 11-lea ceas”
Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Ilie, Bolojan, nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie drept posibil prim-ministru, face un apel către Nicolae Ciucă, Mircea Geoană şi......
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Citroen țintește din nou succesul Dacia. Viitorul C4 va concura cu Dacia Duster
Marca Citroen a grupului Stellantis devine tot mai clar, de la un an la altul, un concurent pentru Dacia. Viitorul model ...
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Alexandru Rafila: Descentralizarea rezidenţiatului continuă, universităţile se vor ocupa direct de organizarea sa
Descentralizarea rezidenţiatului demarată în urmă cu un an va continua, universităţile urmând să se ocupe direct ...
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Piața suplimentelor alimentare din România va ajunge la la peste 670 de milioane de euro, în 2024
Un român cheltuiește, în medie, 35,42 euro pe suplimente alimentare față de 89 de euro cât este consumul pe cap de ...