De asemenea, în data de 14 august Donald Trump a emis un alt decret conform căruia TikTok are la dispoziţie 90 de zile pentru a-şi vinde operaţiunile din SUA, în caz contrar nu va mai putea continua să funcţioneze în Statele Unite.
Potrivit surselor, ByteDance a făcut progrese în discuţiile cu mai mulţi cumpărători potenţiali ai operaţiunilor din SUA ale reţelei TikTok, printre care se numără Microsoft şi Oracle. Este posibil şi ca unii din investitorii americani de la ByteDance să se alăture ofertei câştigătoare.
Cu toate acestea, plângerea care va fi depusă luni de TikTok vizează un decret din data de 6 august al preşedintelui american, care a cerut Departamentului Comerţului să facă o listă a tranzacţiilor efectuate de ByteDance şi filialele sale, care ar urma să fie interzise după 45 de zile.
Potrivit surselor citate de Reuters, TikTok intenţionează să susţină că decretul semnat de Donald Trump în data de 6 august se bazează pe o lege care permite preşedintelui SUA să recurgă la puteri economice de urgenţă, ceea ce lipseşte TikTok de o procedură echitabilă. De asemenea, TikTok va contesta şi faptul că a fost catalogată de Casa Albă drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, au adăugat sursele.
Reţeaua TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta de 15-25 de ani şi are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume. Preşedintele american Donald Trump acuză platforma de luni de zile că fură date ale utilizatorii americani în beneficiul regimului de la Beijing, fără a aduce dovezi.