Aplicaţia Regista pregăteşte lansarea modulelor Smart City şi e-Guvernare
Modulele Smart City și e-Guvernare permit extinderea funcționalităților Regista la soluții IoT pentru nevoi specifice identificate la nivel local și digitalizarea interacțiunii dintre cetățean și instituțiile publice.
România se situează și în 2019 pe ultimul loc în ceea ce privește gradul de digitalizare la nivelul serviciilor publice, în rândul statelor din Uniunea Europeană, potrivit clasamentului realizat de DESI (Digital Economy and Society Index). Raportul analizează opt indici precum gradul de interacțiune online al utilizatorilor cu administrațiile publice, măsura în care diferite cereri pot fi soluționate online sau accesul rapid la informație.
Pe fondul nivelului foarte scăzut de digitalizare înregistrat la nivel public local, Regista ajută la eficientizarea și digitalizarea activității interne din peste 300 de instituții și companii din orașele mici din România. Lansată inițial pentru managementul documentelor și registratură, dezvoltările recente permit gestionarea dispozitivelor IoT și a informațiilor în timp real, prin intermediul modulului Smart City, și soluționarea online de către instituțiile publice a mai multor cereri înaintate de cetățeni, prin modulul e-Guvernare.
„Aplicația Regista a fost proiectată pentru a eficientiza activitatea clienților noștri și ne bucurăm că instituții publice și private din toată țara folosesc serviciile noastre pentru o reducere vizibilă a birocrației. Ne-am îndreptat către orașele mici din România tocmai pentru că acolo sunt problemele cele mai mari: un nivel mai scăzut de competențe digitale și bugete mici care nu stârnesc interesul vendorilor mari de software. Anul acesta am atins acoperire națională și am lucrat la funcționalități noi. Lansăm în curând modulul Smart City, prin care vor putea fi gestionate informații utile pentru comunități, obținute de la senzori instalați la nivel local. Împreună cu soluțiile e-Guvernare ne propunem să avem cu adevărat un impact la nivel național.”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec.
Măsuri pentru digitalizarea activității din instituțiile publice continuă să fie adoptate și la nivel legislativ. Cele mai recente sunt cuprinse în Ordonanța de Urgență nr. 57 privind Codul Administrativ, publicată în luna iulie 2019 în Monitorul Oficial. Potrivit noilor directive, Unitățile Administrativ Teritoriale sunt obligate să afișeze pe website-urile proprii, în prima pagină a meniului, secțiunea „Monitorul Oficial Local”, care cuprinde șase pagini cu documente de interes public.
Regista permite publicarea secțiunii „Monitorul Oficial Local” pe website-urile publice ale instituțiilor prin simpla încărcare a documentelor în aplicație. Astfel, nu sunt necesare activități suplimentare în panoul de administrare a website-ului și scade timpul de implementare.
„Aplicația Regista a venit să completeze perfect activitatea care se desfășoară la nivelul instituției noastre, având în vedere că misiunile de audit au loc întotdeauna „în deplasare”. Este ușor de utilizat, permite înregistrarea documentelor chiar și de pe telefon, ceea ce crește eficiența personalului, fiind vorba de accesibilitate și de acuratețea datelor. Accesarea aplicației direct din browser, fără a fi nevoie de instalare, modalitatea de accesare simplă, dar totodată stocarea în siguranță deplină, ajută mult în transmiterea de informații fără a mai fi nevoie de o persoană care să facă această muncă de secretariat. Avem posibilitatea clară de gestionare a stării documentelor, spre a nu fi depășite termene limită, și este foarte important că se pot atașa documente electronice, fiind astfel redusă birocrația”, declară Adrian Dumitru, Președinte A.Co.R. Filiala Prahova și Primarul Comunei Blejoi, județul Prahova.
Începând cu luna aceasta, aplicația Regista beneficiază de un website nou (www.regista.ro), pe care utilizatorii și potențialii clienți îl pot accesa pentru mai multe informații despre funcționalitățile aplicației sau pentru a solicita un demo.
Regista este o aplicație de registratură și managementul documentelor dezvoltată de Zitec, funcționează ca o platformă Software as a Service (SaaS) și utilizează tehnologia cloud computing Microsoft Azure. Aplicația asigură gestiunea electronică a registraturii din organizațiile cu flux mare de documente, se adresează companiilor mici și mijlocii și instituțiilor publice, și eficientizează interacțiunea cu clienții, respectiv cetățenii. Utilizatorii au control total asupra informațiilor prin niveluri diferite de acces în panoul de administrare și pot genera și accesa rapid rapoarte specifice.
Lider pe piața IT din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de digital marketing.
Zitec este una dintre puţinele companii româneşti certificată Microsoft ISV Gold, Microsoft Cloud Gold, Amazon AWS Technology Partner și Google Cloud.