Cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume dorește ca utilizatorii să facă upgrade la dispozitive mai noi, mai scumpe, ca o modalitate de a spori veniturile, pe măsură ce cererea globală de smartphone-uri se stabilizează. Strategia a ajutat Apple să devină prima companie americană tranzacționată la nivel public care a ajuns la o valoare de piață de peste 1 trilion de dolari la începutul acestui an.
Apple utilizează sufixul „S” atunci când face un upgrade componentelor, dar lasă designul exterior al unui telefon la fel. Anul trecut, iPhone X a reprezentat o reproiectare majoră.
Noile telefoane sunt XS, cu un ecran de 5,8 inch (14,7 cm), cu XS Max este ceva mai mare, cu un ecran de 6,5 inch (16,5 cm) și un iPhone Xr de 6,1 inch din aluminiu, cu un ecran LCD Liquid Retina, procesor A12 Bionic şi Face ID, la fel ca la celelalte terminale din gama X.
Phone XR vine în variante de 64, 128, 256 GB şi porneşte de la preţul de 759 de dolari. Modelul va apărea pe piaţă pe 26 octombrie, iar precomenzile debutează pe 19 octombrie.
iPhone XS va veni în variante de 64, 256 şi 512 GB, cu preţuri începând de la 999 dolari. iPhone XS Max va fi disponibil în variante de 64, 256 şi 512 GB, cu preţuri care încep de la 1.099 dolari.
Noile smartphone-uri iPhone XS şi XS Max intră la precomandă pe 14 septembrie şi se livrează pe 21 septembrie. În România, aceste modele ajung pe 28 septembrie.
De asemenea, compania a prezentat şi noua sa gamă de ceasuri inteligente, care dispun de ecrane cu diagonale mai mari, de până la 44 de mm, şi o experienţă de utilizare schimbată faţă de modelele anterioare.
Noutăţile pentru ceasuri sunt funcţiile îmbunătăţite pentru fitness şi sănătate. Acestea sunt capabile să detecteze bătăi neregulate ale inimii și să pornească automat un apel de urgență dacă detectează că utilizatorul a căzut. Noul Apple Watch va permite şi realizarea unui EKG „la purtător”, care va măsura toate detaliile ritmului inimii şi îi va transmite utilizatorului să meargă la doctor dacă este cazul.