Apple a prezentat noua gamă de produse – iPhone 16, AirPods, Apple Watch

Gigantul Apple a prezentat noua generație iPhone 16 cu buton fizic pentru camera foto-video, precum și dispozitive „wearables” care includ inteligență artificială.
Robert Stan - mar, 10 sept. 2024, 08:38
Apple a prezentat noua gamă de produse - iPhone 16, AirPods, Apple Watch

Cu un design aproape neschimbat față de generația anterioară, Apple iPhone 16 va sosi pe piață ascunzând detalii interne îmbunătățite. În special software. Piesă centrală a prezentării noilor dispozitive, gama de telefoane inteligente include modificări relativ minore la nivelul aspectului și al caracteristicilor hardware.

iPhone 16 și 16 Plus vor fi disponibile în culori noi, un cip mai puternic și un nou buton „Camera Control” fizic care permite utilizatorilor să facă fotografii și să acceseze funcțiile camerei.

Varianta Pro are ecran ceva mai mare și margini mai subțiri. Acestea vor rula un procesor A18 Pro cu un motor neural îmbunătățit – partea cipului proiectată pentru a gestiona sarcinile AI. Telefoanele au componente și funcții foto-video mai puternice, care le permit să capteze fotografii cu rezoluție mai mare și clipuri „mai vii” în special la filmarea cu încetinitorul.

Cel mai accesibil iPhone 16 va costa, în SUA, 799 de dolari, în timp ce varianta Plus va fi vândut la 899 de dolari. iPhone 16 Pro costă 999 de dolari, iar Pro Max 1.199 de dolari.

Aparent, Apple încearcă să recupereze teren în lumea inteligenței artificiale generative, în care rivalii din domeniul tehnologiei, precum Google Alphabet și Microsoft au făcut pași mari. Prezentarea din seara zilei de 9 septembrie 2024 a fost, în parte, un îndemn adresat consumatorilor – dar și investitorilor de pe Wall Street – că Apple ar trebui să fie luată în serios în domeniul inteligenței artificiale.

Doar că tehnologia A a gigantului din Cupertino, denumită Apple Intelligence, se află încă în stadiu incipient. Funcțiile acesteia s-au confruntat cu numeroase întârzieri, iar multe caracteristici-cheie nu vor sosi până anul viitor.

Strategia Apple include atragerea clienților către dispozitive tot mai noi dat fiind faptul că anumite funcții AI pot fi utilizate doar pe cele mai noi echipamente hardware.

Apple Intelligence include un asistent digital Siri actualizat și capacitatea de a crea emoji personalizate cu indicații text. Tema „It’s Glowtime” a evenimentului a fost o referire la aspectul noii interfețe Siri. Dar o mare parte din tehnologie nu va fi gata imediat, ceea ce ar putea limita impactul acesteia asupra vânzărilor. Chiar și atunci când Apple Intelligence va debuta, în octombrie, acesta va fi în versiune beta – o variantă timpurie pentru consumatorii mai aventuroși.

„Acesta este doar începutul”, a declarat în timpul prezentării Craig Federighi, cel care gestionează dezvoltarea de software la Apple. Primul set de instrumente beta va avea „mai multe caracteristici care vor fi lansate în lunile următoare”.

Noul Apple Watch – Series 10 – are o suprafață a ecranului cu 30% mai mare și este subțire cu 10% decât Series 9 și va include în 150 de regiuni funcția de detectare a apneei. De asemenea, ceasul inteligent are o carcasă din titan, mai ușoară decât cele din aluminiu. Prețurile pentru aceste dispozitiv încep de la 399 de dolari, iar pentru versiunea Ultra de la 799 de dolari.

Compania a prezentat și o versiune actualizată a AirPods cu un preț standard de 129 de dolari. Pe lângă deja uzuala anulare a zgomotului ambiental, gama de AirPod va oferi utilizatorilor posibilitatea de a utiliza dispozitivul ca aparat auditiv.

Te-ar mai putea interesa și
ING lansează Business Deals, o platformă cu oferte speciale, negociate pentru antreprenori
ING lansează Business Deals, o platformă cu oferte speciale, negociate pentru antreprenori
ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor. Clienții beneficiază de reduceri la o......
Afacerile din industrie au crescut cu 4,8% în primele şapte luni
Afacerile din industrie au crescut cu 4,8% în primele şapte luni
Cifra de afaceri din industrie, pe total piaţa internă şi piaţa externă, a crescut în termeni nominali cu 4,8%, în ...
Israel-Hamas. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, merge la Cairo pentru discuţii pentru încetarea focului
Israel-Hamas. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, merge la Cairo pentru discuţii pentru încetarea focului
Secretarul de stat american Antony Blinken se va deplasa în Egipt săptămâna aceasta pentru a discuta despre eforturile ...
Meta interzice accesul mass-mediei oficiale ruseşti pe platformele sale
Meta interzice accesul mass-mediei oficiale ruseşti pe platformele sale
Grupul american Meta, care deţine Facebook, Instagram, WhatsApp şi Threads, a anunţat luni că interzice accesul mass-mediei ...