Compania americană a emis obligaţiuni cu dobândă variabilă în valoare de 3 miliarde de dolari şi titluri cu rată fixă de 14 miliarde de dolari. Maturităţile variază între 3 şi 30 de ani. Fondurile obţinute din obligaţiuni vor ajuta Apple să evite plata taxelor pe care le-ar datora în cazul repatrierii unor fonduri de 102,3 miliarde de dolari din lichidităţile pe care le deţine în afara SUA.
„Este un brand de calitate foare ridicată, ceea ce aduce foarte mulţi cumpărători diferiţi”, a declarat Ashish Shah, director de investiţii la AllianceBernstein, fond care administrează active de 256 miliarde de dolari.
Vânzarea de obligaţiuni, prima pentru Apple începând din 1996, a fost intermediată de Goldman Sachs şi Deutsche Bank.
Emisiunea de obligaţiuni a Apple este cea mai mare din istorie pentru o corporaţie, potrivit calculelor Bloomberg. Valoarea emisiunii a depăşit suma de 16,5 miliarde de dolari împrumutată prin obligaţiuni de RocheHolding în februarie 2009.
Totalul ofertelor din partea investitorilor pentru obligaţiuni Apple s-a situat la 50 de miliarde de dolari, a declarat o sursă apropiată situaţiei.
Deşi Apple are lichidităţi de 145 miliarde de dolari, mai mult decât fondurile adunate ale tuturor companiilor cu rating „AAA” din SUA, inclusiv Microsoft, nu a primit calificativul maxim din partea agenţiilor de evaluare financiară. Moody’s a acordat Apple calificativ „Aa1”, iar S&P rating „AA+”.