Pe de altă parte, 64% dintre cei 768 de directori financiari intervievaţi sunt de părere că rolul lor presupune o arie mult mai largă decât aspectele şi operaţiunile financiare. Astfel, ei au devenit multi-disciplinari, nevoiţi să îşi dedice timpul nu doar analizelor financiare, ci şi dezvoltării liniilor strategice ale companiei, fiind în egală măsură prezenţi în prima linie de comunicare cu părţile direct interesate.
Potrivit sursei citate, un director financiar din şase este de părere că trebuie să îşi consolideze cunoştinţele în legătură cu mediul digital, noile tehnologii şi tehnicile de analiză.
De asemenea, profilul directorului financiar de succes diferă în funcţie de vârstă şi de domeniul de activitate. Dintre cei tineri (sub 39 de ani), doar 23% deţin o specializare în contabilitate, spre deosebire de 46%, din generaţia 40 – 49 de ani.
Studiul, derulat la nivel global de EY, se bazează pe informaţiile obţinute în urma unui sondaj efectuat în perioada decembrie 2015 – februarie 2016 în rândul a 769 de directori financiari.
Metodologia a cuprins atât interviuri în profunzime cu 21 de directori financiari, cât şi un studiu amănunţit asupra modului în care este schimbat rolul deţinut de directorii financiari în diverse sectoare şi industrii, în sensul multi-disciplinării acestora prin prisma unor noi factori direct legaţi de dezvoltarea companiilor.