Aproape jumătate dintre consumatorii de pe pieţele în curs de dezvoltare au folosit telefonul mobil pentru plăţi electronice

Aproape jumătate (47%) dintre consumatorii de pe pieţele în curs de dezvoltare au folosit telefonul mobil pentru a efectua plăţi electronice, în timp ce aproape toţi utilizatorii de telefoane inteligente îşi verifică terminalele în maximum trei ore de la trezire, arată rezultatele primei ediţii a raportului Deloitte Global Mobile Consumer Trends 2016, dat publicităţii marţi.
Economica.net - mar, 17 mai 2016, 13:27
Aproape jumătate dintre consumatorii de pe pieţele în curs de dezvoltare au folosit telefonul mobil pentru plăţi electronice

Conform statisticii, 78% dintre utilizatori deţin un telefon inteligent, aproape 10% accesorii wearable şi mai bine de jumătate sunt posesori de tablete. Rezultatele studiului Deloitte arată că un sfert dintre consumatorii de pe pieţele dezvoltate au în plan să cumpere un gadget wearable în următoarele 12 luni. Totodată, la nivel de ţară, Singapore are cel mai mare număr de consumatori conectaţi, în top aflându-se şi Polonia, urmată de SUA, Australia şi Italia.

În ceea ce priveşte plăţile mobile, documentul relevă faptul că 20% dintre consumatori au raportat asemenea modalităţi de plată. În acelaşi timp, pe pieţele în curs de dezvoltare, aproape jumătate dintre consumatori (47%) au folosit telefonul mobil pentru a efectua plăţi electronice, iar 65% s-au arătat interesaţi de a folosi această tehnologie.

‘China, o piaţă dominată de plăţile în numerar, s-a evidenţiat anul trecut ca una dintre ţările care au adoptat plăţile mobile la cumpărăturile în magazine, raportând o creştere de 66% pe acest segment, în ultimul an. Cu toate acestea, 40% dintre consumatori nu doresc să efectueze plăţi mobile, din motive de securitate’, potrivit studiului citat.

La capitolul timpului petrecut pe mobil, aproape toţi utilizatorii au declarat că îşi verifică telefoanele în maximum trei ore de la trezire. Pe pieţele emergente, 93% dintre utilizatori îşi verifică telefonul la o oră sau chiar mai puţin de la trezire, în timp ce 14% fac acest lucru de cel puţin 100 de ori pe zi.

Primul lucru pe care îl fac utilizatorii dimineaţa este să verifice, cu prioritate, mesajele text şi cele instant (IM). În acest context, cu toate că serviciile de voce rămân cel mai utilizat serviciu pentru dispozitive mobile pe pieţele dezvoltate, cu o rată de 76%, acestea sunt urmate îndeaproape de mesageria text (74%).

Referitor la viteza de internet, rezultatele cercetării Deloitte arată că pe pieţele dezvoltate viteza 4G este, în mod constant, mai mare decât viteza Wi-Fi. În America de Nord, metoda preferată de conectare la internet rămâne Wi-Fi, în timp ce Europa şi Asia-Pacific preferă conexiuni mobile ca 4G.

Pentru realizarea raportului Global Mobile Consumer Trends, Deloitte a colectat informaţii privind comportamentul consumatorilor, opinii şi tendinţe pentru o gamă largă de produse şi servicii mobile şi wireless în regiuni şi ţări distincte. Rezultatele studiului oferă o perspectivă amplă a pieţei mobile, cu analize şi comparaţii între ţări ce acoperă şase continente, 31 de ţări şi 49.500 de respondenţi.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Moldovei A7: Cum se circulă pe cei 32 de kilometri de la Buzău la Râmnicu Sărat, ce vor fi dați în trafic miercuri (Video)
Autostrada Moldovei A7: Cum se circulă pe cei 32 de kilometri de la Buzău la Râmnicu Sărat, ce vor fi dați în trafic ...
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a transmis luni o simulare de traseu pe sectorul de 32 de kilometri din A7 Buzău - Râmnicu Sărat, ce urmează să fie dat în trafic......
India – Poluarea atmosferică în New Delhi, de 60 de ori peste normele OMS
India – Poluarea atmosferică în New Delhi, de 60 de ori peste normele OMS
Poluarea atmosferică a atins luni în capitala indiană New Delhi un nivel de peste 60 de ori mai mare comparativ cu pragul ...
Dileme pentru marii producători de energie europeni. BP, Shell și Equinor scad investițiile în energie verde
Dileme pentru marii producători de energie europeni. BP, Shell și Equinor scad investițiile în energie verde
În urmă cu aproape cinci ani, BP, pornea o încercare ambițioasă de a se transforma dintr-o companie petrolieră într-o ...
One United a contractat un credit de 28,5 milioane de euro pentru construcția sediului Infineon Technologies în România
One United a contractat un credit de 28,5 milioane de euro pentru construcția sediului Infineon Technologies în România
Dezvoltatorul One United a luat un credit de 28,5 milioane de euro pentru construcția sediului Infineon în România.