Aproximativ 5.000 de protestatari faţă de proiectul Roşia Montană, în marş, în centrul Capitalei
Protestatarii, strânşi la Universitate, au pornit în marş pe Bulevardul Carol, după ora 19.00. Potrivit traseului anunţat, ei vor merge pe Bulevardul Pache Protopopescu, Şoseaua Iancului, Şoseaua Pantelimon şi se vor întoarce pe Bulevardul Ferdinand.
Proteste similare au început şi în alte oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. De asemenea, au loc proteste faţă de proiectul minier de la Roşia Montană şi peste hotare.
Sâmbătă seară, mii de protestatari au format un lanţ în jurul Parlamentului, dându-şi mâna şi scandând „Uniţi, salvăm Roşia Montană”.
În urmă cu o săptămână, aproximativ 15.000 de oameni au participat la un marş, desfăşurat pe bulevardele dintre zonele Universitate, Unirii, Timpuri Noi, Mihai Bravu şi Tineretului, blocând în final Piaţa Universităţii.
Proteste similare au avut loc pe 15 septembrie în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov. De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.
Protestatarii din Capitală au blocat, în timpul nopţii, Bulevardul Regina Elisabeta şi alte artere importante, dar şi toată Piaţa Universităţii. De asemenea, ei au protestat la sediul Guvernului, al Parlamentului şi cel al Televiziunii Române.
Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
Marţi, parlamentarii au aprobat înfiinţarea Comisiei speciale pentru proiectul de lege care reglementează exploatarea de la Roşia Montană.