Compania va cumpăra terenuri pentru construcția unei noi capacități de îmbuteliere și depozitare, dar va dezvolta și noi surse de apă și va achiziționa utilaje. Un al plan al conducerii companiei este de a relansa brandul de apă minerală naturală Bilbor în categoria premium în anul 2022. Sursele de apă minerală naturală provin din munții Călimani, localitatea Bilbor, o zona recunoscută oficial ca zonă de puritate naturală și pentru acviferele de apa minerală naturală bogate în minerale.
“Aqua Bilbor și-a propus să ajungă la o producție de 20 milioane de litri și o cifră de afaceri de până la 25 de milioane de lei anul acesta și să aloce 2,5 milioane de euro în construcția unei hale de producție și a unei linii de îmbuteliere pentru ambalaje de cinci litri“, spune Constantin Degeratu, administrator al Aqua Bilbor.
Pentru perioada 2022 – 2023 sunt planificate investiții de 7,5 milioane de euro pentru creșterea capacității de producție și depozitare la peste 100 milioane de litri/an.
„În acest moment compania are 30 de angajați, iar, până la finalul anului, am putea ajunge la 60 de salariați. Odată cu extinderea capacității de producție la peste 100 milioane de litri/an, personalul s-ar putea dubla, la 120 de oameni în anul 2023”, spune Cristian Șerban, director de dezvoltare al Aqua Bilbor, care comercializează apă sub brandul Izvoarele Călimani.
Aqua Bilbor a cumpărat în 2019 Bilbor Mineral Water, producător de apă minerală naturală sub brandul Bilbor, care din anul 2010 deținea o fabrică în localitatea Bilbor din județul Harghita și care se afla în insolvență.
De la preluare, compania a investit în achiziția de utilaje noi și în modernizarea capacității de imbuteliere și stocare pentru repornirea producției. Astfel, în ultimii doi ani investițiile s-au ridicat la aproximativ cinci milioane de euro.