Arabesque a deschis cel mai mare magazine al reţelei sale, la Piteşti. Investiţie de 10 milioane de euro

Economica.net
24 03. 2016
magazin_arabesque_12299200

Pe o suprafaţă totală de 9,000 mp sunt expuse peste 25.000 de produse, de la materiale de construcții, finisaje, instalații, electrice, gresie, faianță, parchet, scule sau unelte.

Arabesque Piteşti este cel de-al 19 -lea magazin din reţeaua de centre comerciale şi depozite din România.”Investiţia este 100% românească şi ne mândrim să susţinem dezvoltarea capitalului românesc în segmentul construcţiilor, care are potenţialul de a atrage afaceri conexe şi de a crea noi locuri de muncă”, a declarat oficialul Arabesque, cu ocazia inaugurării noului magazin.

„Ofertele Arabesque au fost gândite să ofere sprijinul necesar pentru dezvoltarea oricărui tip de investiţii în construcţii, de la simpla renovare sau modernizare a unei locuinţe la construcţia de blocuri, vile, spaţii de depozitare, clădiri de birouri şi unităţi lucrative”, afirmă Marinela Bujor, directorul de marketing Arabesque.

Arabesque Piteşti oferă servicii de consultanță gratuită, pre/post-vânzare, de la mixarea vopselelor si a tencuielilor în nuanţa aleasă la debitarea şi cantuirea panourilor din lemn, fasonarea oţelului beton etc. Clienţii beneficiază, în plus, de transport gratuit al mărfii atât în Piteşti cât și în localitățile limitrofe.

Magazinul din Piteşti este deschis de luni până vineri între orele 8 şi 20, iar sâmbăta şi duminica între 8 şi 18.

Deschiderea celui mai mare magazin Arabesque, orientat către persoanele fizice, vine în contextul în care investiţiile româneşti în construcţii din Regiunea Sud-Muntenia au şansa ca în 2016 să atingă un nivel record de 6,4 miliarde de lei, evoluţie influenţată semnificativ de creşterea business-ului micilor constructori, cei care creează liantul pentru reconstrucţia sănătoasă a economiei.

Potrivit unui studiu comandat de Arabesque, evoluţia sectorului construcţiilor din judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman denotă un potenţial semnificativ, stimulat de creşterea încrederii firmelor şi micilor întreprinzători în dezvoltarea unor investiţii pe termen mediu şi lung.

În 2014, numărul firmelor de construcţii din Regiunea Sud-Muntenia a atins nivelul de 5820 de unităţi, de la 5342 de societăţi în 2013, iar perspectivele lui 2016 se îndreaptă spre un record de peste 6200 de firme, marea lor majoritate mici şi mijlocii.

Potrivit estimărilor, cifra de afaceri a acestor firme ar putea atinge în 2016 nivelul de 6,4 miliarde de lei, în creştere cu aproape jumătate de miliard de lei faţă de rezultatul din 2014. Semnificativ este faptul că, în 2010, afacerile din sectorul construcţiilor la nivelul Regiunii Sud-Muntenia se situau la nivelul de numai 4,94 miliarde de lei.

Datele statistice arată că sectorul construcţiilor din această zonă a angajat 35.506 muncitori în 2014, în creştere cu peste 8000 faţă de anul precedent, cei mai mulţi în Prahova şi Argeş.

Potrivit experţilor Arabesque, datele economice indică faptul că economia la nivel regional îşi reporneşte motoarele, investiţiile în construcţii fiind capabile să genereze dezvoltarea pe orizontală, adică să atragă afaceri colaterale în toate domeniile, de la infrastructură, imobiliare şi industrie, la comerţ, servicii şi turism.