Arad: 300 de km de drumuri ce urmau să fie modernizaţi prin PNDI, transferaţi autorităţilor locale

Peste 300 de kilometri de drumuri care urmau să fie modernizaţi de Guvern în judeţul Arad, prin PNDI, blocat în 2012, vor fi transferaţi înapoi la autorităţile locale, fără finanţări, conducerea CJ Arad considerând că "este cel mai mare eşec al parlamentarilor arădeni de după 1989".
Economica.net - mar, 26 mart. 2013, 17:33
Arad: 300 de km de drumuri ce urmau să fie modernizaţi prin PNDI, transferaţi autorităţilor locale

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – referitoare la derularea Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) în judeţul Arad – prin care se anunţă că cei 307 kilometri de drumuri care au fost preluaţi în 2012 pentru a fi modenizaţi vor fi transferaţi înapoi la autorităţile administraţiei publice locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Motivul invocat îl constituie constrângerile bugetare. Prin urmare, sunt anulate lucrările de reabilitare a DJ Arad-Seleuş, DJ Arad-Felnac şi reabilitarea a 27 de străzi din municipiul Arad. De asemenea, este anulată modernizarea drumurilor de interes local din 41 de localităţi din judeţ. Rămânem fără finanţarea a 307 de kilometri de drumuri şi străzi, ceea ce-i duce pe reprezentanţii actualei puteri în poziţii fruntaşe pe un panou al ruşinii”, a afirmat Nicolae Ioţcu.

Preşedintele CJ Arad a spus că cei patru parlamentari USL din Arad nu au luptat pentru obţinerea de finanţări pentru continuarea cel puţin a lucrărilor începute, cum este cazul DJ 709 Arad-Seleuş, aflat în stare avansată de degradare şi unde, din cauza gropilor, poliţiştii au restricţionat viteza la 50 sau 60 de kilometri pe oră.

„Este cel mai mare eşec al parlamentarilor arădeni de după 1989”, a spus Ioţcu.

Cei 307 kilometri de drumuri, între care şi 27 de străzi din municipiul Arad, au fost transferaţi către Ministerul Dezvoltării Regionale în urmă cu un an, în unele cazuri fiind semnate contracte de executare a lucrărilor, însă şantierele au fost închise la scurt timp, după ce s-a anunţat anularea finanţărilor prin PNDI.

Ministrul pentru Dezvoltare Regională şi Administaraţie Publică, Liviu Dragnea, declara, în 31 ianuarie, la Comisiile de Buget-Finanţe, că intenţionează să închidă PNDI, considerând că acest program generează costuri finaciar-bancare pe care autorităţile nu şi le pot permite.

„Intenţia mea e să închidem PNDI, pentru că, atunci când se trage linie şi se face analiza de cost, dincolo de costurile la această investiţie, se adaugă costuri finaciar-bancare. Nu cred că ne putem ermite, având în vedere prognozele conomice, să continuăm acest program. Nu cred că a fost un program rău, e o dorinţă veche a autorităţilor locale. Sistemul prin are a fost finanţat a generat aceste costuri finaciare. Vom încerca să gândim un sistem care să nu genereze atâtea costuri”, spunea Dragnea.

El arăta că în perioada următoare colegii săi din minister vor purta discuţii cu companiile implicate în lucrări pentru a se ajunge la o închidere amiabilă, urmând să se vină şi cu un act normativ, iar plata sumelor pentru închiderea lucrărilor să fie achitată în 3 ani.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – secretar de stat
Autostrada A1 Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.000 din cei 1.350 de metri ai Tunelului „Daniela” – ...
Constructorul austriac Porr a a atins astăzi o bornă importantă pe șantierul secțiunii 4 Tigveni - Curtea de Argeș a A1 Sibiu - Pitești, a anunțat joi secretarul de stat în Transporturi,......
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Un nou parc în București. Primele imagini, cum va arăta
Parcul Grozăvești a intrat în linie drepată, a scris pe pagina sa de facebook primarul sectorului 6 al Capitalei, Ciprian ...
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă IKEA, Animax și Tedi
Supernova Constanța își extinde oferta de magazine și servicii. Printrea acestea Studioul de Planificare și Comandă ...
Centrul comercial Supernova Constanța anunță extinderea portofoliului prin deschiderea unor noi magazine, cu scopul de ...
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei a semnat joi două contracte de finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea de instalații de stocare
Ministrul Energiei Sebastian Burduja a semnat joi două contracte de finanţare prin Investiţia 4.3 şi un contract prin ...