Arafat: Sănătatea timişeană va avea mai mulţi bani
El a anunţat cu acest prilej că Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara va beneficia de o finanţare de la buget cu aproape 20% mai mare.
Potrivit acestuia, creşterea tarifului pe caz ponderat la această unitate spitalicească, cea mai mare din vestul ţării, dar care tratează cazuri din toată ţara, va fi de la 1.440 de lei la 1.800 de lei, în timp ce la celelalte spitale se va opri la 1.650 de lei.
‘De asemenea, se va introduce Programul de Terapie Intensivă, Programului de Traumă şi de Accidente Vasculare Cerebrale în Timişoara. Astfel, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, aceasta va însemna o creştere de finanţare cu 18%’, a declarat presei Arafat.
Acest lucru ar însemna că pacienţii nu vor mai fi nevoiţi să vină cu medicamente şi cu materiale sanitare de acasă, iar calitatea serviciului medical va creşte.
Secretarul de stat a avut o întâlnire şi cu primarul Nicolae Robu, care a fost informat că toate spitalele de categoria A1 din Timişoara vor primi mai mulţi bani, aici fiind incluse, pe lângă Spitalul Judeţean, cel Municipal şi cel de copii.
‘În urma noii abordări la nivelul Ministerului Sănătăţii în privinţa plăţilor, spitalele de categoria 1A din Timişoara, clinicile şi secţiile, vor primi bani sensibili mai mulţi. (…). Oferta de servicii de sănătate trebuie să se desfăşoare la superlativ, să nu existe nemulţumiri sau plângeri ale cetăţenilor şi să existe o gestionare corectă din toate punctele de vedere a fondurilor publice. Va fi interzis cu desăvârşire ca în spitale să li se ceară bolnavilor să-şi aducă ei medicamentele. Altfel, va exista riscul ca aceste spitale să fie declasificate şi să le fie tăiat surplusul de bani’, a detaliat primarul Nicolae Robu.