Arcadia Domenii Apartments, proiectul rezidenţial al lui Şucu (Mobexpert) şi Vişoiu (Conarg), va finaliza fazele III și IV în 2022 și 2023

06 12. 2020
arcadia_22284000
Prima fază a fost demarată la sfârșitul lunii august 2017 și constă într-o clădire 2S+P+5E+6-7R cu 4 scări 193 de apartamente 240 de locuri de parcare dispuse în totalitate subteran, iar faza a doua a început în ianuarie 2018, are două clădiri 2S+P+5E+6-7R, cu 225 de apartamente și 270 de locuri de parcare dispuse în totalitate subteran și, din august 2018 încă o clădire 2S+P+5E+6-7R și 109 apartamente și 133 de locuri de parcare dispuse în totalitate subteran.

„Primele 2 faze ale proiectului Arcadia au fost vândute în proporție de peste 85%. Ansamblul presupune 4 faze de dezvoltare. Primele 2 faze sunt finalizate. În ceea ce privește faza a III-a suntem în stadiul final de pregătire al lansării vânzărilor. Vom veni în întâmpinarea cerințelor celor care doresc să își cumpere o locuință în Arcadia, cu o gamă variată de apartamente concepute să ofere un nivel înalt de funcționalitate a spațiului, având și experiența fazelor anterioare care s-au vândut foarte bine”, spune Ovidiu Stana, managing partner al Conadi, compania care se ocupă de vânzarea complexului.

Citește și: Cîțu: România va fi printre primele țări care vor primi vaccinul anti COVID

Potrivit acestuia, pandemia a îngreunat procesul de vânzare din cauza constrângerilor generate de consecințele Covid și în special a limitării disponibilității oamenilor de a veni la vizionări, însa nu într-un mod semnificativ. 

„În acest moment primele 2 faze sunt finalizate și vom continua dezvoltarea cu alte 2 faze ce au o estimare a finalizării construcției în 2022 și respectiv 2023”, susține Ovidiu Stana.

Cel mai probabil faza a treia a proiectului va demara în 2021, deși nu e exclus să înceapă și în ultima lună a acestui an, pregătirea vânzării apartamentelor fiind aprope finalizată.

Citește și: Cine îi va despăgubi pe cei care vor avea efecte adverse la vaccinul AstraZeneca împotriva Sars-Cov-2? Răspunsul Comisiei Europene

De asemenea, Dan Șucu solicită aprobarea unui PUZ pentru un proiect rezidențial cu șase blocuri, amplasat pe un teren de peste 40.000 mp și cu un regim maxim de înălțime cu 2S+P+10E+ E11 retras.

Potrivit documentelor cercetate de Economica.net, terenul este liber de construcții, acestea fiind desființate, și este ipotecat în favoarea Century 22 Investiții Imobiliare, nu este monument istoric sau în raza de protecție a unui monument istoric. POT-ul maxim prevăzut pentru acest proiect este de 40%, CUT-ul de 3,5, în vreme ce spațiul verde va acoperi circa 30% din teren. De asemenea, Dan Șucu, în parteneriat cu Nicolae Rebedeu și Ion Stan, cunoscuți pentru afacerile derulate alături de Valentin Vișoiu – proprietarul constructorului Conarg din Pitești, a primit, la începutul acestui an, avizul pentru un Plan Urbanistic Zonal ce presupune dezvoltarea unui complex preponderent rezidențial lângă Parcul Circului din București. 

Celălalt partener din Arcadia Apartments, Valentin Vișoiu, proprietarul Conarg Real Estate, companie de dezvoltare imobiliară din Pitești a primit aprobarea Primăriei Municipiului București pentru dezvoltarea unui proiectului rezidențial Quadra Trees, care va include 7 blocuri de 5 și 6 etaje. Proiectul, amplasat aproape de granița dintre Sectoarele 5 și 6, pe strada Drumul Cooperativei, va avea 281 de apartamente. Compania a a mai dezvoltat proiectele Răsărit de Soare din Titan, cu 988 de apartamente și Quadra 1 și 2 din Politehnică, cu 343 și, respectiv, 850 de apartamente.