‘Operaţiunea s-a încheiat cu succes şi fără incidente notabile’, a precizat Dumitrescu.
Potrivit acestuia, furnalul 2 nu mai face parte din actuala structură industrială a combinatului din cauza capacităţii mici de producţie, performanţelor tehnice reduse, nivelului scăzut de automatizare şi impactului mare asupra mediului, comparativ cu furnalele aflate în operare – furnalul 5 şi furnalul 3, cel din urmă oprit temporar în acest moment.
‘Asemeni furnalului nr. 1 şi furnalului nr. 6, starea furnalului nr. 2 prezenta ameninţări deopotrivă pentru siguranţa angajaţilor, cât şi pentru mediu, pe care compania nu doreşte să le ignore. Doar furnalul nr. 5, recent modernizat şi retehnologizat ca urmare a unei investiţii de 80 de milioane de euro, poate produce nivelul actual cerut de piaţă, la calitate ridicată, având costuri variabile la un nivel competitiv şi parametri reduşi de emisii’, a declarat Dumitrescu.
Furnalul nr. 2 a fost inaugurat în 1969 şi a fost operaţional timp de 39 de ani. În ultimii trei ani, au fost desfiinţate în combinatul siderurgic un furnal, o cocserie, o maşină de aglomerare, un slebing, două oţelării, dar şi fabrica de cărămidă, din cauza tehnologiei depăşite în fabricarea oţelurilor şi a scăderii treptate a cerinţelor de oţel pe piaţă.