Fosta Sidex Galaţi deschide prima linie nouă de producţie din ultimii 40 de ani, cu o investiţie de 8 milioane de euro

Economica.net
01 06. 2016
jor_2292_21023500

Capacitatea de producție va fi de 80.000 de tone pe an, iar produsele vor deservi în special piața românească. Costurile investiției se ridică la opt milioane de euro, la care se adaugă alte peste cinci milioane de euro care reprezintă investiția pentru îmbunătățirea liniei de zincare.

„Această nouă linie de acoperire organică ne va permite să producem benzi într-o gamă largă de grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele fețe, de diferite profunzimi, cu finisaje atât lucioase, cât şi mate. De asemenea, investiția ne va ajuta sa ne extindem portofoliul și va sprijini strategia noastră de a fabrica produse cu valoare adăugată mare și de creștere a eficienței operaționale”, a specificat şeful combinatului din Galaţi.

Investiţia va permite combinatului siderurgic să acopere o categorie largă de segmente precum: acoperişuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru răcitoare ori frigidere industriale şi altele.

Noua unitate face parte din programul nostru multianual de investiții, împreună cu punerea în funcțiune a liniei de planare la cald a Laminorului nr. 2, darea în folosinţă a unor macarale noi, a unui nou convertizor, reînnoirea logisticii la Oţelărie sau modernizarea liniei de galvanizare.

„Din perspectiva contextului economic foarte dur, generat de o serie de factori precum dumpingul produselor chinezești pe piața europeană, noile investiții ne ajută să ne continuăm și să ne consolidăm activitatea noastră”, a mai spus Bruno Ribo.

Potrivit acestuia, produsele pre-vopsite vor fi comercializate pe piața internă. „După ce am identificat o cerere puternică pentru acest tip de produse în România, am luat decizia de a investi într-o nouă linie de acoperire organică la Galați, majoritatea acestor material existente pe piață fiind, momentan, importate”, a explicat oficialul companiei.

El a adăugat că, pentru toate celelalte produse, că producția este prea mare pentru a livra doar în România, așa că ArcelorMittal Galaţi va exporta între 60 și 70% din aceasta.

„Din păcate, consumul de oțel din România a rămas scăzut și nu a revenit, încă, la nivelurile dinaintea crizei din 2008„, a adăugat Ribo.

El a menţionat că aproximativ 50 de angajați vor lucra direct la noua facilitate de producție și vor fi instruiți de specialiști din alte unități surori.

„În prezent, trecem printr-un proces de reorganizare a resurselor umane și o facem printr-un proces specific numit planificare a forței de muncă. Aceasta înseamnă că nevoile noastre sunt în mare parte acoperite pe plan intern prin realocarea angajaților și formarea internă a acestora. Cu toate acestea, încă de anul trecut, am început să recrutăm ucenici și să îi formăm în compania noastră, în condițiile în care forța noastră de muncă este în curs de îmbătrânire și mulți dintre angajați vor continua să se pensioneze”, a conchis directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

De la momentul privatizării ArcelorMittal a investit peste 800 de milioane de euro la Galați.

Investiţia va permite combinatului siderurgic să acopere o categorie largă de segmente precum: acoperişuri, sisteme de scurgere, panouri sandwich, panouri pentru răcitoare ori frigidere industriale şi altele.