ArcelorMittal Galaţi are un nou director general

Bogdan Grecu a fost numit Director General al ArcelorMittal Galați (România) și Skopie (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei). Activitatea ambelor unități și a celor incluse în pachetul de separare va fi condusă de un "manager al unităților ținute separat" și monitorizată de un "împuternicit pentru supraveghere", numit în acord cu reprezentanții Comisiei Europene.
Economica.net - mie, 16 mai 2018, 13:01
ArcelorMittal Galaţi are un nou director general

„Toate activitățile noastre vor continua în mod obișnuit în următoarele luni de tranziție și de pregătire pentru vânzare”, a spus Bogdan Grecu, Directorul General al Unităților ArcelorMittal Galați – Skopie.

„Bogdan va avea tot sprijinul meu în viitorul apropiat pentru a asigura o tranziție lină și o continuitate în toate activitățile noastre”, a declarat Bruno Ribo, fost Director General al ArcelorMittal Galați – Skopie.

Bogdan Grecu, în vârstă de 41 de ani, a absolvit Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Științe Economice și Administrație cu un masterat în economie și – începând cu 2001 – s-a alăturat echipei Combinatului Siderurgic de la Galați.

Din 2012, a fost membru al Comitetului Director al ArcelorMittal Galați și a coordonat diverse activități cum ar fi: audit intern, cumpărări, logistică, investiții, I.T., automatizări, lanț furnizor și cerere.

Bruno Ribo, în vârstă de 55 de ani, a fost – din 2012 – Director General pentru Combinatele din Galați și – ulterior – Skopie. El îl va sprijini pe noul Director General, în timpul fazei de tranziție.

Comisia Europeană a aprobat luna aceasta achiziția de către ArcelorMittal a combinatului Ilva din Italia, cea mai mare oțelărie din Europa. Tranzacţia este condiţionată însă de vânzarea mai multor unităţi ArcelorMittal din Europa, printre care şi combinatul de la Galați.

Luna trecută, ArcelorMittal confirma oficial că vânzarea combinatului din Galaţi se află în pachetul propus şi că este condiţionată de decizia finală a Comisiei Europene în cazul achiziţiei combinatului Ilva din Italia. 

În luna martie, presa internaţională relata că ArcelorMittal intenţionează să vândă mai multe unităţi din Europa pentru a nu încălca regulile concurenţei şi cele privind monopolul.

Aceasta în condiţiile în care, pe 15 martie, ArcelorMittal a depus o ofertă de cumpărare a celei mai mari oţelării din Europa, Ilva din Italia, într-o tranzacţie în valoare de 1,8 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
BNR: Soldul creditului neguvernamental a ajuns în noiembrie la valoarea de 418,1 miliarde de lei
BNR: Soldul creditului neguvernamental a ajuns în noiembrie la valoarea de 418,1 miliarde de lei
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în noiembrie 2024 cu 0,5% faţă de luna anterioară (0,1% în termeni reali), până la nivelul de 418,154 de miliarde......
Salariile bugetarilor au crescut cu 6 miliarde de euro în acest an, în România. La ce sumă imensă s-a ajuns, ca să se impună înghețarea pentru tot anul 2025
Salariile bugetarilor au crescut cu 6 miliarde de euro în acest an, în România. La ce sumă imensă s-a ajuns, ca să ...
Cheltuielile de personal ale statului al crescut în anul 2024 cu 32 de miliarde de lei, și au ajuns la 164 de miliarde ...
Statele Unite impun sancțiuni împotriva miliardarului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul de facto al Georgiei
Statele Unite impun sancțiuni împotriva miliardarului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul de facto al Georgiei
Departamentul de Stat american a anunţat vineri sancţiuni împotriva oligarhului Bidzina Ivanişvili, considerat liderul ...
INGHA: Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creștere în următoarele zile, până la 4.900 mc/s
INGHA: Debitul Dunării la intrarea în ţară va fi în creștere în următoarele zile, până la 4.900 mc/s
Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în următoarele zile până la valoarea ...