ArcelorMittal Galaţi infirmă previziunile conform cărora ar rămâne cu doar 4.000 de angajaţi

Economica.net
29 07. 2013
arcelormittal_2_92193300_10972300

Potrivit acestuia, unele afirmaţii privind reducerea personalului ArcelorMittal Galaţi de la 7.200 la 4.000 de angajaţi, apărute în spaţiul public, sunt neadevărate.

„Având în vedere unele afirmaţii neadevărate apărute în spaţiul public în ultimele zile, dorim să facem următoarea precizare: ArcelorMittal Galaţi nu previzionează o scădere semnificativă a numărului de angajaţi pe termen scurt ori mediu. De asemenea, pentru anii următori, organizarea de noi scheme de separare voluntară este improbabilă. Afirmaţiile conform cărora numărul de angajaţi ai Combinatului va ajunge la 4.000 de persoane până la finele anului viitor nu au niciun fundament’, a declarat Dumitrescu.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a rămas cu 7.200 de angajaţi, după ce peste 400 de salariaţi au părăsit societatea în urma finalizării, în luna iulie, a ultimei scheme de plecări voluntare.

„Am primit aproximativ 450 de cereri, cam la fel ca şi la precedenta schemă de plecări voluntare, şi până acum am acceptat mai mult de 95% dintre aceste cereri. În general, motivele pentru care am aprobat aceste plecări au fost legate de cele medicale ale celor care au solicitat acest lucru’, a declarat, în urmă cu câteva zile, directorul general al companiei Bruno Ribo.

El a precizat că prioritatea combinatului este nu să trimită oamenii acasă, ci să-i reloce spre alte sectoare de activitate.

„Prioritatea noastră este să reţinem cât mai mulţi oameni şi să-i relocăm spre alte activităţi sau spre activităţi ale firmelor contractoare. După un an de eforturi în acest sens am avut un succes rezonabil, 400 de persoane fiind redistribuite către alte zone’, a afirmat Ribo.

Beneficiarii schemei de plecări voluntare au primit plăţi compensatorii cuprinse între 15.000 şi 25.000 lei, precum şi şase până la 17 salarii compensatorii, în funcţie de vechime.

În combinatul de la Galaţi lucrează acum 7.200 de angajaţi, faţă de 27.000, câţi erau pe platformă înainte de privatizarea Sidexului din 2001. Majoritatea celor care au plecat din combinat au renunţat la locurile de muncă în schimbul plăţilor compensatorii oferite în cadrul celor 12 scheme de plecări voluntare derulate de la privatizare şi până în prezent.