ArcelorMittal va închide anul viitor o uzină din Luxemburg
ArcelorMittal – cel mai mare producător de oţel din lume, cu sediul central în Luxemburg, a dat asigurări că producţia va continua până la mijlocul anului viitor pentru a răspunde comenzilor actuale.
După 2016, portofoliul de clienţi va fi preluat de grupul austriac Voestalpine, iar clădirea unde sunt liniile de producţie va fi achiziţionată de compania Sam Hwa, din Coreea de Sud.
Cei 65 de angajaţi ai fabricii din Bettembourg vor primi alte însărcinări în cadrul companiei, a anunţat ArcelorMittal.
Recent, ArcelorMittal a revizuit în scădere estimările privind consumul de oţel pe plan mondial în 2015, în special în SUA, China, Brazilia, Rusia şi statele vecine.
Compania se aşteaptă la un consum stabil de oţel în acest an, după ce anterior previzionase o creştere de 0,5 – 1,5%. ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, şi-a menţinut estimarea de profit la 6 – 7 miliarde de dolari în 2015.
În trimestrul doi din 2015, datoria netă s-a menţinut la 16,6 miliarde de dolari, similar cu nivelul înregistrat la sfârşitul primului trimestru din acest an.
Profitul operaţional a înregistrat un declin de 21%, în perioada aprilie – iunie 2015, la 1,4 miliarde de dolari, de la 1,76 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,34 miliarde de dolari.
Compania se bazează pe cererea din Europa, cea mai mare piaţă a sa, pentru a compensa reducerea cererii în SUA, China, Brazilia, Rusia şi statele vecine.
Livrările de oţel ale ArcelorMittal au crescut cu 2,8% în trimestrul doi din 2015, la 22,2 milioane de tone.
ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În 2014, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 79,3 miliarde dolari şi o producţie de oţel de 93,1 milioane de tone, iar producţia de minereu de fier a fost de 63,98 milioane de tone.
În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi (est), Iaşi (est), Roman (nord-est) şi Hunedoara (centru).