Tranzacția vine pe o piața logistică și industrială care, în ciuda crizei sanitare, continuă să performeze mai bine decât anul trecut, din punctul de vedere al cererii. Prin această tranzacție, Arcese, una dintre cele mai mari firme de transport din Europa, ajunge la 16.000 metri pătrați de spații logistice în România (Dragomirești și Cluj).
”Relația foarte bună cu WDP a stat la baza deciziei Arcese de a-și extinde operațiunile în depozitul de la Dragomirești. De asemenea, având în vedere vulnerabilitate economiei în această perioadă, flexibilitatea este foarte importantă într-un contract de business și a jucat și în acest caz un rol important. Extinderea vine într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic și arată încă o dată că piața industrială și de logistică continuă să crească pentru pentru a răspune nevoii de consum”, a declarat Mihai Escu, senior consultant Industrial Department JLL România, care a reprezentat Arcese în tranzacție.
Arcese este prezentă în România din 2011, când si-a început activitatea inițial pe piața de transport și ulterior a și-a extins afacerea și pe segmentul logistic.
„Clienții din portofoliu sunt în creștere, își dezvoltă operațiunile, astfel că avem nevoie de spațiu suplimentar pentru a le oferi flexibilitatea caracteristică companiei noastre. În ciuda perioadei instabile, compania Arcese este în continuă dezvoltare și deschisă către noi parteneriate”, a declarat Marius Buturoagă, CEO Arcese Transport.
WDP Park Dragomirești este situat în partea de vest a Bucureștiului, cu acces direct la șoseaua de centură. Parcul aparține dezvoltatorului și operatorului belgian de spații industriale WDP.
”WDP susține permanent activitatea clienților din portofoliu acomodând nevoile de extindere ale acestora atât în locațiile deja ocupate cat și prin achiziția si deschiderea de noi huburi logistice în toată România”, a declarat Dana Bordei, Commercial Director WDP.
Cererea totală de spații industriale și logistice în România în primele nouă luni al anului 2020 a ajuns la 355.000 metri pătrați și a continuat să fie peste nivelul consemnat în aceeași perioadă a anului trecut (337.000 metri pătrați). De menționat că peste 85% din suprafața tranzacționată a reprezentat cerere netă, adică contracte noi.
Aproape 48% din suprafața închiriată în acest an a fost în proiectele din București, restul fiind împărțit în restul țării, cu Timișoara (76.000 mp), Craiova (57.400 mp) și Arad (19.100 mp), în prim plan.
Din punct de vedere al domeniilor celor mai active pe piața închirierilor de spații logistice, pe primul loc se află cele din FMCG, cu 48% din suprafața tranzacționată, urmate de producție (16,8%) și logistică (15,2%).
JLL a avut o cotă de piață 48% în primele 9 luni ale anului, fiind implicată în cele mai mari tranzacții de închiriere de spații industriale și logistice