Armand susține că Justiția a invalidat în două rânduri contractul cu Romprest. Compania o contrazice și vine la rândul său cu mai multe decizii favorabile

11 06. 2021
romprest_08191200

„Contractul dintre Primăria Sectorului 1 şi Compania Romprest Service SA a fost încheiat fraudulos. Asta reiese din două decizii judecătoreşti definitive şi irevocabile care l-au anulat. Astfel, cele două decizii confirmă faptul că acest contract a fost semnat în dispreţul Justiţiei şi el practic, în prezent, nu există”, a spus Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

Ea a afirmat că a demarat acţiunea în instanţă, pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere.

Primăria Sectorului 1 a anunţat că publică integral pe site-ul său decizia Curţii de Apel Bucureşti din data de 30 iunie 2008 prin care această instanţă de judecată a anulat definitiv şi irevocabil întreaga procedură de achiziţie care a stat la baza încheierii contractului dintre Consiliul Local Sector 1 şi Compania Romprest Service SA.

Citește și: https://www.economica.net/prefectul-capitalei-nu-pot-da-acordul-pentru-starea-de-alerta-in-sectorul-1_516016.html

Cea de-a doua decizie aparţine Curţii de Apel Braşov, din data de 22 martie 2011, prin care această instanţă a stipulat anularea anunţului de participare publicat în SEAP de Primăria Sectorului 1, a documentaţiei de atribuire şi a procedurii de atribuire prin licitaţie deschisă a contractului de prestări servicii, a adăugat autoritatea locală.

„Toate aceste aşa-zise detalii mai puţin cunoscute au fost de fapt subiecte de presă la vremea respectivă, fiind aduse în atenţia publică în mod repetat. Este evident însă că, odată cu soluţionarea definitivă a cauzei supuse judecăţii, respectiv respingerea definitivă a acţiunii de anulare a unor documente din cadrul procedurii de achiziţie, acest subiect a fost epuizat de către presă”, a postat Romprest, vineri, pe site-ul său.

Potrivit Romprest, Tribunalul Bucureşti a consfinţit că acest contract cu Primăria Sectorului 1 este valabil printr-o sentinţă din 11 decembrie 2009, iar recursul formulat a fost respins prin decizie irevocabilă de Curtea de Apel Cluj.

Citește și: https://www.economica.net/prefectul-bucurestiului-primaria-sectorului-1-isi-asuma-plata-directa-catre-sortatorii-de-deseuri_516098.html

Printr-o decizie din 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat caracterul valabil al contractului de delegare. Mai mult, urmare a Deciziei irevocabile nr. 3325/2010 a Curţii de Apel Cluj contractul privind delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate a rămas valabil, a adăugat Romprest.