AROBS vrea să se listeze pe piața AeRO a BVB până la sfârșitul anului. Înainte de listare, firma va realiza un plasament privat de acțiuni

AROBS Transilvania Software, companie românească de IT, a anunțat joi că intenționează să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Compania își propune ca acțiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzacționare AROBS, să fie listate la BVB până la sfârșitul anului.
Ion Dobreanu - joi, 14 oct. 2021, 16:37
AROBS vrea să se listeze pe piața AeRO a BVB până la sfârșitul anului. Înainte de listare, firma va realiza un plasament privat de acțiuni

Înainte de listarea pe bursă, AROBS va realiza un plasament privat pentru acțiuni cu intenția de a atrage aproximativ 75 de milioane de lei prin majorarea capitalului social al companiei cu 13,62%. Plasamentul pentru noile acțiuni ordinare ale AROBS va avea loc în această lună și va fi intermediat de casa de brokeraj BRK Financial Group S.A.

„Am reușit să combinăm, sub o singură umbrelă, partea de servicii de dezvoltare software, cu zona de creare de soluții software. Am început, încă din 2002, acest proces de dezvoltare a unor soluții unde deținem proprietatea intelectuală. Dezvoltarea de soluții și produse software este înrădăcinată în ADN-ul nostru. Suntem rezilienți și ne adaptăm tehnologiilor și nevoilor din piață, cu un mod de operare axat pe dezvoltarea globală, construit de o echipă diversă, în șapte locații din țară și șapte în afara țării. Avem o mentalitate de start-up, combinată cu experiența de corporație. Suntem europeni la origini, internaționali prin cultură, iar activitatea noastră se află într-o continuă expansiune. Listarea la bursă și derularea unor operațiuni corporative prin intermediul pieței de capital și cu sprijinul investitorilor reprezintă un nou vehicul de creștere a afacerii pentru anii ce urmează”, a declarat Voicu Oprean (foto), fondator și CEO al AROBS.

AROBS Transilvania Software, fondată în anul 1998 de către Voicu Oprean, este specializată în furnizarea de soluții software personalizate, bazate pe cele mai noi tehnologii, dar deține, de asemenea, mai multe soluții software care sunt deja impuse pe piața românească și în Europa Centrală și de Sud-Est.

Dezvoltarea de soluții personalizate pentru clienți este realizată prin folosirea de tehnologii pentru web, mobile, embedded și cloud de ultimă generație. Toate aceste servicii sunt folosite de companii globale din industrii precum automotive, turism & ospitalitate, IoT, industria farmaceutică, instituții bancare, întreprinderi majore din diverse domenii de activitate. Portofoliul de clienți al AROBS cuprinde peste 8.000 de companii din 14 țări din Europa, America și Asia, atât în zona de produse, cât și în cea de servicii.

Începând cu anul 2003, compania dezvoltă produse software și soluții proprii precum TrackGPS, o soluție de gestionare și monitorizare a flotelor auto, Optimall, o suită de automatizare a companiilor din retail HoReCa și distribuție, RateWizz – aplicație dedicată industriei hoteliere, precum și o soluție pentru digitalizarea manualelor școlare. În urmă cu câteva luni, AROBS a lansat MonePOS, soluție de plăți prin mobile POS, contactless și paperless.

Ca urmare a unor achiziții efectuate de AROBS în ultimii trei ani, compania deține și următoarele produse software: SASFleet – cunoscut ca și alarma.ro – pentru monitorizarea prin GPS a flotelor auto (soluție complementară TrackGPS), TrueHR și dpPayroll – soluții de gestionare a resurselor umane și proceselor de salarizare, și SoftManager – soluție de tip CRM care funcționează ca o extensie a unui ERP. Prin achiziția CoSo Benelux, în 2018, AROBS a deschis o nouă linie de business în subsectorul RPA (robotic process automation) în zona de logistică și TMS.

Capitalul obținut în cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achiziționarea altor companii din domeniul IT – servicii software, soluții de management de flotă, precum și pentru optimizarea afacerilor – atât la nivel național, cât și internațional, prin intermediul cărora compania își va putea accelera creșterea și își va consolida poziția pe piețele în care este prezentă.

Totodată, AROBS are în vedere extinderea și în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania și Marea Britanie și prin deschiderea unei filiale în America de Nord, precum și prin dezvoltarea unor noi linii de expertiză și specializări, compania considerând că cererea tot mai ridicată pentru servicii și soluții software pe plan global reprezintă un context de piață benefic pentru AROBS.

În ceea ce privește structura acționariatului companiei, Voicu Oprean deține 72,77% din acțiuni, 10% sunt acțiuni ce urmează a fi utilizate în programul de tip Stock Option Plan, care va fi implementat în cadrul companiei, Cabrio Investment SRL deține 10%, iar managementul și angajații cheie dețin 7,21% din acțiunile AROBS. Compania are un Consiliu de Administrație format din trei membri: Voicu Oprean, Președinte, Mihaela Cleja, membru și CFO la nivelul grupului, și Răzvan Gârbacea, membru independent, care are o experiență de 20 de ani în domeniul bancar.

În anul 2020, AROBS Transilvania Software a înregistrat, la nivel individual, o cifră de afaceri de 154,5 milioane de lei, EBITDA de 46,6 milioane lei și un profit net de 40,4 milioane. Pentru anul 2021, compania estimează venituri la nivel consolidat în Grupul AROBS, de 192,7 milioane de lei și EBITDA consolidat de 52,8 milioane lei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Soldul creditului neguvernamental a crescut în noiembrie cu 0,5% – date BNR
Soldul creditului neguvernamental a crescut în noiembrie cu 0,5% – date BNR
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut în noiembrie 2024 cu 0,5% faţă de luna anterioară (0,1% în termeni reali), până la nivelul de 418,154 miliarde......
Pod Giurgiu – Ruse II: Comisia Europeană a aprobat o finanțare de 2,5 miliarde de euro pentru construcția noului pod peste Dunăre – presa bulgară
Pod Giurgiu – Ruse II: Comisia Europeană a aprobat o finanțare de 2,5 miliarde de euro pentru construcția noului ...
Comisia Europeană a aprobat o finanțare de 2,5 miliarde de euro pentru construcția unui nou pod peste Dunăre, lângă ...
China investighează importurile de carne de vită
China investighează importurile de carne de vită
China a început o investigaţie privind importurile de carne de vită din perioada 1 ianuarie 2019 - 30 iunie 2024, pentru ...
Noul proiect crypto adună 3 milioane USD în primele 3 zile – e momentul să investești?
Noul proiect crypto adună 3 milioane USD în primele 3 zile – e momentul să investești?
Într-un moment istoric pentru ecosistemul Solana, proiectul Solaxy a strâns peste 3 milioane de dolari în doar trei zile ...