ASF a început un proces de modificare în structura organizatorică

Economica.net
24 12. 2020
388927_81670300

Programul vizează aspecte precum îmbunătăţirea infrastructurii IT în vederea diminuării riscurilor, îmbunătăţirea administrării resurselor umane, precum şi alte propuneri cu caracter general privind eficientizarea funcţionării. Totodată, Autoritatea de Supraveghere Financiară vizează integrarea tuturor activităţilor la nivel de sectoare prin explorarea opţiunilor de unificare sau centralizare a unor activităţi de bază din cadrul sectoarelor sau o integrare a acestora pe verticală.

La nivelul celor trei sectoare de supraveghere financiară se va implementa un management unitar care va permite eliminarea unor procese birocratice şi îmbunătăţirea comunicării atât între structurile specializate din sectoare, cât şi la nivel intersectorial, în special între structurile cu atribuţii de reglementare, autorizare şi cele cu atribuţii de supraveghere şi control.

În acest sens, Consiliul ASF menţionează că a demarat procesul de efectuare a unor modificări în structura organizatorică care vizează schimbarea denumirii unor structuri, desfiinţarea unor direcţii, transformarea unor posturi şi/sau transferarea acestora. În acelaşi timp, Autoritatea urmăreşte creşterea calităţii formării profesionale a personalului ASF, precum şi realizarea unor parteneriate academice pentru atragerea absolvenţilor cu rezultate foarte bune în stagii de internship plătite şi apoi internalizarea lor în funcţie de rezultatele activităţii. În urma derulării programului de reorganizare şi modernizare a structurii sale, Autoritatea de Supraveghere Financiară precizează că doreşte să obţină o structură mai flexibilă, mai suplă, mai eficientă.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.