„Atunci când plătești o poliță RCA te aștepți să ți se întoarcă serviciul când ești în impas și ți se lovește mașina. Ei, de multe ori, oamenii au simțit că au fost grevați de acest drept și spun acest lucru prin prisma petițiilor primite”, a spus Marcu.
Oficialul a amintit că piața RCA este extrem de concentrată și că cele două firme care o controlează (City Insurance și Euroins) au un număr record de petiții prin care păgubiții se plânfg în legătură cu modalitatea în care sunt administrate și plătite dosarele de daună. Conform ultimelor date disponibile, în prima parte a acestui an, au fost înregistrate circa 18.000 de petiții la ASF, jumătate dintre acestea formulate de persoane fizice păgubite, în nume propriu. Pentru finalul anului este de așteptat ca numărul petițiilor să sară de 30.000, record absolut.
„Nimeni nu este mai presus de lege. Știm că zona RCA este o piață destul de concentrată și două companii dețin o pondere mare din zona RCA. Noi în această perioada am supravegheat foarte atent și am sancționat destul de dur când au apărut probleme. Veți vedea și în perioada următoare rezultate ale controalelor și modificări legislative în acest sector”, a mai spus Marcu, referindu-se la planurile de măsuri impuse Euroins și City Insurance și la amenzile record aplicate firmelor respective. În prezent, atât City Insurance cât și Euroins au obligativitatea de a își majora capitalul și de a își reevalua rezervele și procedurile de administrare a daunelor.
Euroins a anunțat chiar azi că a luat unele măsuri în acest sens.
City Insurance, pe de altă parte, a obținut la începutul acestui an suspendarea în instanță a măsurilor, motiv pentru care nu este obligată încă să le aplice.