ASF vrea să aprobe în acest an fuziunea dintre BVB şi Sibex

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va continua, în acest an, activităţile care sunt complementare statutului de piaţă emergentă vizat, prin consolidarea infrastructurii pieţei, respectiv aprobarea fuziunii dintre Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Sibex, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei remis, vineri, AGERPRES.
Economica.net - vin, 13 ian. 2017, 18:01
ASF vrea să aprobe în acest an fuziunea dintre BVB şi Sibex

‘În anul 2017, ASF va continua activităţile care sunt complementare statutului de piaţă emergentă vizat, prin consolidarea infrastructurii pieţei (aprobarea fuziunii celor doi operatori de piaţă – BVB şi SIBEX, reautorizarea Depozitarului Central în conformitate cu prevederile Regulamentului UE nr.909/2014 şi demararea proiectului pentru înfiinţarea unei Contrapărţi Centrale Naţionale). De asemenea, ASF va urmări implementarea principiilor de guvernanţă corporativă în rândul entităţilor din piaţa de capital, conform cerinţelor regulamentare în vigoare de la 1 ianuarie 2017, va elabora o abordare mixtă – supravegherea bazată pe evaluarea riscurilor şi cea de conformitate – şi va implementa principii noi pentru supravegherea on-site’, se arată în document.

Alte obiective importante vizează intensificarea dialogului cu intermediarii pe piaţa de capital cu privire la pregătirile pentru noile cerinţe MiFIDII (Markets in Financial Instruments Directive n.r.) referitoare la raportarea tranzacţiilor şi promovarea măsurilor stabilite de ASF pentru trecerea la noul regim privind raportarea tranzacţiilor, precum şi menţinerea încrederii investitorilor prin îmbunătăţirea mecanismelor specifice de prevenire şi identificare a abuzului de piaţă.

‘În principal, anul 2017 va fi un an al modificărilor legislative în domeniul pieţei de capital. Mai multe proiecte de acte normative, iniţiate în anul 2016 pentru transpunerea noii legislaţii europene sau din necesitatea unei mai bune legiferări a unui segment financiar, vor fi continuate, urmând a fi supuse procesului de adoptare de către Parlamentul României. Aceste noi acte normative, care vor reconfigura corpul legislativ actual şi vor abroga Legea nr.297/2004 privind piaţa de capital, se referă la proiectul de Lege privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, la legea privind pieţele de instrumente financiare, precum şi la proiectul de Lege privind fondurile de investiţii alternative’, menţionează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și
Vine „apocalipsa fiscală”. Măsurile pregătite de Guvern: Românii cu depozite în bănci și peste 600.000 de firme, loviți în plin. Cresc și impozitele pe locuințe, dar și TVA
Vine „apocalipsa fiscală”. Măsurile pregătite de Guvern: Românii cu depozite în bănci și peste 600.000 ...
Guvernul pregătește o adevărată "apocalipsă fiscală". Impozitul pe dividende, formula prin care beneficiază de banii propriilor firme peste 600.000 de proprietari de microîntreprinderi......
Zelenski spune că luptele continuă în regiunea rusă Kursk
Zelenski spune că luptele continuă în regiunea rusă Kursk
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, duminică, că trupele sale încă luptă în regiunea rusă Kursk, ...
Danemarca şi Groenlanda vor să îşi întărească relaţiile, pe fondul interesului SUA de a prelua controlul insulei
Danemarca şi Groenlanda vor să îşi întărească relaţiile, pe fondul interesului SUA de a prelua controlul insulei
Danemarca şi teritoriul său semiautonom Groenlanda au convenit duminică să îşi întărească legăturile ca răspuns ...
Rubio spune că un acord de pace Rusia-Ucraina trebuie încheiat în curând
Rubio spune că un acord de pace Rusia-Ucraina trebuie încheiat în curând
Secretarul de stat al SUA, Marco Rubio, a afirmat că un acord de pace între Rusia şi Ucraina trebuie să se întâmple ...