Asociaţia patronală HORETIM acuză Guvernul de distrugerea sectorului HoReCa

Asociaţia patronală HORETIM acuză Guvernul de distrugerea sectorului HoReCa prin măsuri 'total disproporţionate' faţă de situaţia reală, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de conducerea organizaţiei, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 19 aug. 2020, 08:52
Asociaţia patronală HORETIM acuză Guvernul de distrugerea sectorului HoReCa

„Nu există argumente pentru blocarea acestui sector, iar Guvernul actual poartă responsabilitatea distrugerii sectorului HoReCa prin măsuri total disproporţionate faţă de situaţia reală, astăzi fiind afectaţi în mod direct de aceste restricţii nejustificate 400.000 de angajaţi, precum şi aproximativ 210.000 de angajaţi şi furnizori de produse, materii prime şi servicii. Ne dorim protejarea intereselor industriei ospitalităţii şi să îi sprijinim pe toţi cei care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Timişoara doreşte să îşi poată întâmpina oaspeţii la fel de bine şi în viitor”, a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele HORETIM, Corina Macri.

Astfel, HORETIM anunţă că va protesta la Bucureşti pentru a apăra interesele membrilor săi în comunitate.

„Organizaţia patronală HORETIM, reprezentanta industriei ospitalităţii timişorene, susţine şi apără interesele membrilor săi în comunitate. Situaţia cu care se confruntă acest sector de activitate este fără precedent, iar criza economică generată de pandemie aduce antreprenorii din domeniu în pragul colapsului. Ne alăturăm colegilor din Bucureşti şi susţinem protestul nostru astăzi, prin oprirea activităţii HoReCa şi întâlnirea membrilor din industrie în Piaţa Unirii, pentru a explica deschis situaţia ospitalităţii la zi şi prognozele dure pentru viitorul imediat”, precizează sursa citată.

Macri susţine că, urmare a crizei cauzate de pandemie şi a măsurilor restrictive instaurate de autorităţi, industria HoReCa este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% faţă de primele şase luni ale anului trecut şi a determinat suspendarea activităţii în cazul a peste 40% dintre operatori.

Potrivit acesteia, restricţionarea vânzării şi a consumului în restaurant nu rezolvă dificultăţile statului în a asigura respectarea legii, iar prin aceste restricţii se aduc mari prejudicii industriei ospitalităţii în ansamblu – hoteluri, restaurant, cafenele.

Înainte de intrarea în starea de urgenţă, în Timişoara îşi desfăşurau activitatea în domeniu aproape 600 de restaurante, baruri, cafenele şi pub-uri. 

Te-ar mai putea interesa și
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Balcani au rămas fără curent electric de mai multe zile, din cauza ninsorilor puternice
Sute de mii de persoane din Bosnia-Herţegovina, Serbia şi Kosovo sunt lipsiţi de energie electrică de zile întregi din cauza mai multor probleme apărute ca urmare a unei furtuni de zăpadă sau......
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Rusia spune că Franţa a încercat să stabilească un dialog despre Ucraina fără Kiev
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că Franţa a încercat să stabilească "un dialog cu Moscova pe ...
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Romsilva a investit 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, pepiniere și utilaje moderne
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a investit în acest an peste 280 de milioane de lei în drumuri forestiere, ...
45,8 milioane de tone de  mărfuri încărcate și descărcate în porturile maritime ale României
45,8 milioane de tone de mărfuri încărcate și descărcate în porturile maritime ale României
Mărfurile încărcate şi descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime au totalizat 45,869 milioane tone, ...