Astaldi (WeBuild) a blocat conturile Metrorex pentru o datorie neplătită de 13 ani

Metrorex are conturile blocate în urma unei datorii către Webuild (fostă Astaldi), – liderul de asociere care a construit Magistrala 5, Drumul Taberei. Surse administrative au declarat în exclusivitate pentru Gândul că italienii au cerut și au obținut poprirea conturilor Metrorex. Este vorba de o datorie de 21 de milioane de euro. Compania de metrou din Capitală a contestat decizia obținută de Webuild și așteaptă un răspuns. În prezent, Metrorex nu poate face plăți.
Ion Dobreanu - vin, 28 iun. 2024, 10:18
Astaldi (WeBuild) a blocat conturile Metrorex pentru o datorie neplătită de 13 ani

Surse administrative au declarat în exclusivitate pentru Gândul că Webuild a obținut blocarea conturilor Metrorex.

Informația a fost confirmată și de către Mihai Barbu, președintele Consiliului de Administrație al Metrorex.

„Este vorba de o sumă de 108 milioane de lei (21 de milioane de euro), bani care provin din claim-uri de pe Magistrala 5, pe care le solicită compania Webuild. Suma provine de la lucrări din anul 2011”, a declarat Mihai Barbu pentru Gândul.

Președinte CA Metrorex: Trebuie să vedem cum putem plăti în continuare salariile oamenilor

Președintele CA Metrorex susține că a fost contestată decizia de poprire a conturilor obținută de Webuild.

Așteptăm o decizie. Sperăm noi să fie favorabilă, adică să se suspende decizia definitivă obținută de Webuild. Apoi, trebuie să facem toate demersurile ca să obținem banii ca să plătim această datorie. Există o decizie definitivă a instanței în acest sens. Trebuie să vedem cum putem plăti în continuare salariile oamenilor. Cert este că în prezent avem o problemă, nu putem face plăți. Banii pentru plata datoriei trebuie să-i luăm de la Ministerul Transporturilor”, a mai declarat Mihai Barbu pentru Gândul. Citeşte mai departe pe Gândul.

Te-ar mai putea interesa și
Debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară, peste mediile multianuale în lunile iulie, august şi septembrie (prognoză)
Debitul maxim al Dunării la intrarea în ţară, peste mediile multianuale în lunile iulie, august şi septembrie (prognoză)
Debitul maxim al fluviului Dunărea la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) se va situa peste mediile multianuale în lunile iulie, august şi septembrie, în timp ce regimul hidrologic pe......
Viktor Orban anunţă o noua alianţă cu partidele populiste din Austria şi Cehia: „O nouă epocă începe. Noua grupare poate schimba politica europeană”
Viktor Orban anunţă o noua alianţă cu partidele populiste din Austria şi Cehia: „O nouă epocă începe. Noua ...
Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu partidele populiste din Austria şi Republica Cehă ...
BVB – Capitalizarea a crescut, în această săptămână, cu 1,73 miliarde de lei
BVB – Capitalizarea a crescut, în această săptămână, cu 1,73 miliarde de lei
Capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a crescut, în această săptămână, cu 1,73 miliarde de lei, la 339,905 ...
Am pierdut lupta cu AI? Statisticile arată că majoritatea angajaților vor să dea mâna cu Inteligența Artificială. Tu ce ai face?
Am pierdut lupta cu AI? Statisticile arată că majoritatea angajaților vor să dea mâna cu Inteligența Artificială. ...
Aproape 60% din angajații din întreaga lume văd în dezvoltarea AI un punct de referință și au de gând să se recalifice ...