ASUS România lansează un concurs de Informatică destinat liceenilor din București

16 03. 2022
concurs asus

Competiția se va desfășura online pe platformele Kahoot! și Zoom în perioada 15 martie – 5 mai 2022. La concurs pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București. Fiecare unitate de învățământ participantă va fi reprezentată de o echipă de maxim 5 liceeni sub conducerea unui profesor îndrumător. Fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție un PC desktop, cel puțin un smartphone și o conexiune Internet.

Cadrul didactic îndrumător va putea efectua înscrierea în mod gratuit pe site-ul www.asuschallenge.ro până pe data de 31 martie 2022.

Concursul de informatică ASUS Challenge – București 2022 va cuprinde o etapă de simulare (4 aprilie), două de departajare (7 și 12 aprilie) și finala (4 mai) care va decide echipa câștigătoare dintre cele 20 de finaliste.

„Perioada pe care o traversăm ne-a arătat cât de important este accesul la tehnologie – instrumentele digitale au devenit parte componentă a procesului instructiv-educativ cu rol esențial de mijloc prin care s-a asigurat accesul la educație, în contextul generat de situația epidemiologică. Dincolo, însă, de a facilita accesul la educație, instrumentele digitale înseamnă căi noi de învățare – unele atractive, actuale, adecvate realității.

Folosirea eficientă a tehnologiei înseamnă, însă, în afară de acces, cunoaștere – uneori intuitivă, alteori ghidată, esențială în folosirea constructivă a fiecăruia dintre mijloacele tehnologice de care dispunem.

Depășind barierele cunoașterii intuitive, care permite valorificarea tehnologiei la nivelul de bază, o cunoaștere aprofundată permite, însă, utilizatorului să descopere noi aplicabilități ale instrumentelor digitale.

În acest context, apreciem inițiativa organizării unui concurs care să pună în valoare pe de o parte căi de valorificare  a unor aplicații, pe de altă parte, aptitudinile elevilor noștri în a le exploata constructiv.”, a declarat Mihaela Ștefan, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

„Concursul de informatică ASUS Challenge este corelat cu disponibilitatea pe plan local a unui vast portofoliul de produse ASUS pentru elevi și cadrele didactice. Prin acest proiect încurajăm dezvoltarea competențelor de programare în rândul liceenilor, pe care vrem să îi determinăm să utilizeze cât mai eficient tehnica de calcul și noile mijloace de comunicare.”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

„Vorbim de un proiect pilot în care ne dorim să atragem cât mai multe licee bucureștene, pentru a-l putea dezvolta ulterior. Totodată, le suntem recunoscători reprezentanților Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru receptivitatea arătată și sprijinul acordat. Participând la un astfel de concurs, elevii își vor putea consolida cunoștințele de programare, formându-și deprinderi care să îi ajute să se adapteze la cerințele unei societăți într-o continuă schimbare. Își vor dezvolta spiritul de competiție și abilitatea de lucru în echipă, dobândind o atitudine corectă în abordarea problemelor.”, a adăugat Bogdan Ivașcu.

După încheierea concursului, ASUS va dota laboratorul de informatică al liceului ce va da echipa câștigătoare cu 30 de sisteme all-in-one ExpertCenter și un laptop performant ExpertBook.

ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) este un desktop all-in-one premiat cu Red Dot Product Design Award 2021. Sistemul este ideal atât pentru activitățile business, cât și pentru cele educaționale, fiind disponibil pe piața românească în multiple configurații. Seria este echipată cu procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 11-a, dispune de conectivitate rapidă, tehnologie de anulare a zgomotului de fundal prinAI și stocare cu posibilitate de upgrade.

ExpertBook B3 Flip (B3402FEA) este un laptop convertibil, recomandat pentru sistemul hibrid de învățământ, al cărui ecran se deschide la 360° pentru o flexibilitate totală a afișajului. Dispune de o cameră secundară integrată deasupra tastaturii pentru comunicații confortabile atunci când se folosește în modul tabletă. Calitatea sesiunilor online este îmbunătățită cu ajutorul tehnologiei audio de anulare a zgomotului de fond prin AI. Laptopul integrează atât conectivitate  WiFi 6, cât și 4G LTE, fiind gata de lucru oriunde ar fi nevoie de el. Ecranul tactil suportă stiloul digital, iar tastatura, touchpad-ul și suportul pentru palme sunt protejate cu  ASUS Antibacterial Guard. Acest strat de protecție inhibă dezvoltarea bacteriilor și rezistă în fața produselor de curățare pe bază de alcool.

„Informatica, robotica și științele reprezintă domenii prioritare pentru elevii care doresc să se pregătească pentru profesiile viitorului. Elevii de azi au șansa să dobândească aptitudini și conținuturi cât se poate de utile prin participarea la ASUS CHALLENGE. Echipa NEXTLAB.TECH susține cu bucurie liceele bucureștene în procesul lor de creștere a calității și relevanței actului educațional.”, a declarat Prof. univ.dr. Răzvan Bologa, Facultatea de Cibernetică a ASE București, fondator NEXTLAB.TECH – partener ASUS Challenge