Atos încheie un un parteneriat de securitate cibernetică cu NATO

Atos, lider global în transformare digitală, și Agenția de Comunicații și Informații a NATO au semnat un acord prin care ambele entități se angajează la un schimb riguros și continuu de informații privind securitatea informatică și potențialele atacuri cibernetice. Potrivit companiei, acest lucru va îmbunătăți capacitatea celor două organizații de a detecta, preveni și răspunde rapid amenințărilor cibernetice.
Economica.net - lun, 22 oct. 2018, 07:13
Atos încheie un un parteneriat de securitate cibernetică cu NATO

Agenția NATO pentru Comunicare și Informații este responsabilă de funcționarea și protejarea rețelelor organizației. Ca urmare, Atos se numără printre partenerii din industrie care au încheiat un astfel acord de securitate cibernetică cu NATO.

„Continuăm să consolidăm parteneriate în domeniul securității cibernetice în întreaga lume pentru a spori sprijinul acordat misiunilor NATO de consultare și apărare colectivă. Numai prin colaborare, putem răspunde la nenumăratele amenințări digitale cu care ne confruntăm”, a declarat Kevin J. Scheid, General Manager al Agenției NATO pentru Comunicare și Informații.

Documentele au fost semnate în cadrul ceremoniei NIAS’18, simpozionul anual al NATO privind securitatea informatică, care s-a desfășurat în Mons, Belgia, între 16 și 18 octombrie, și a cuprins prezentări, workshopuri și alte activități în domeniu securității cibernetice.

„Suntem încântați să împărtășim expertiza Atos cu Agenția NATO pentru Comunicare și Informații. Acest parteneriat va permite ambelor organizații să-și consolideze capabilitățile în schimbul de informații privind securitatea și amenințările. NATO va beneficia de expertiza unui lider global în domeniul securității cibernetice, specializat, de asemenea, în industria de apărare și sectorul public”, afirmă Stéphane Janichewski, Head of Defence & Aerospace Market al Atos.

Atos SE (Societate Europeană) este lider în domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 13 miliarde de euro și aproximativ 100.000 de angajați în 73 de țări. Având clienți în toată lumea, Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare.

Cu o vastă expertiză în tehnologie, Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilități, Sectorul Public, Retail, Telecomunicații și Transport.

Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informației al Jocurilor Olimpice & Parlimpice și este listat la bursa pan-europeană Euronext din Paris. Atos operează sub brandurile Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify și Worldline.

Te-ar mai putea interesa și
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Scumpiri la carburanți, azi. Cât costă acum benzina și motorina
Prima modificare de preț la benzinării din această lună: Petrom a scumpit motorina, menținând prețul benzinei...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi indemnizaţiilor. Peste 3 milioane de certificate medicale eliberate asiguraţilor în 2023, în scădere masivă faţă de 2022
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Casele de Asigurări de Sănătate au intrat în 2024 cu datorii de peste 3 miliarde de lei pentru plata concediilor şi ...
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie falimentul?
Harta succesului în afaceri. Cele mai tari și cele mai slabe firme din România. Unde se face profitul și unde bântuie ...
Un studiu făcut de BNR despre criteriile în care o firmă are șanse să devină de succes într-un ciclu de 5-10 ani s-a ...
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Group, despre amenda de la Concurență: Este minimul posibil și arată cât am greșit noi, adică nu prea
CEO-ul eMAG Tudor Manea a comentat amenda primită din partea Consiliului Concurenței, precizând că retailerul a fost ...