Atrium Grup Imobiliare absoarbe firma Parcaj Subteran Bucur – Obor, pe fondul crizei provocate de Covid-19

Societatea Atrium Grup Imobiliare va absorbi firma Parcaj Subteran Bucur - Obor SRL care se va dizolva fără lichidare și va fi radiată din Registrul Comerțului, conform proiectului de fuziune publicat recent în Monitorul Oficial. La 1 octombrie 2021, asociaţii societăţilor Atrium Grup Imobiliare SRL şi Parcaj Subteran Bucur - Obor SRL au decis fuziunea prin absorbţie dintre cele două firme, "având în vedere dificultăţile economice generate în special de pandemie, precum şi necesitatea reducerii cheltuielilor", reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.
Cristina Şomănescu - Dum, 06 feb. 2022, 22:12
Atrium Grup Imobiliare absoarbe firma Parcaj Subteran Bucur - Obor, pe fondul crizei provocate de Covid-19

Parcaj Subteran Bucur – Obor SRL e deţinută de Adrian Ionel Petrache cu o cotă de participare 90% şi de Ştefan Bogdan Lucov – cu o cotă de 10%.
Atrium Grup Imobiliare SRL e deţinută integral de societatea Parcaj Subteran Bucur – Obor SRL.

Firma Parcaj Subteran Bucur – Obor a avut afaceri nete de 1,51 de milioane de lei în anul 2020, cu peste 31% mai mici decât cele din anul 2019. Firma a avut profit net de peste 13 milioane de lei în anul 2020, de aproape 300 de ori mai mare decât cel realizat în anul 2019, potrivit bilanţurilor depuse la Finanţe, comparate de Economica.net. Firma Parcaj Subteran Bucur – Obor a lucrat cu un număr mediu de 18 salariaţi în 2020, faţă de 24 de oameni în 2019.

Ca urmare a fuziunii, activele și pasivele societății Parcaj Subterna Bucur – Obor vor fi transmise către societatea absorbantă la data efectivă a fuziunii. Data la care fuziunea va produce efecte e data înregistrării la Registrul Comerțului a ultimei hotărâri a Adunării Generale care a aprobat operațiunea, respectiv majorarea capitalului social al societăţii absorbante, dizolvarea fără lichidare şi radierea societăţii Parcaj Subteran Bucur – Obor din Registrul Comerţului, reiese din proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

„Fuziunea are ca scop eficientizarea activităţii şi scăderea cheltuielilor conform obiectelor de activitate ale celor două societăţi. Managementul în cadrul unei singure unități juridice a acestor activități va conduce la economii de cost, utilizarea mai eficientă a resurselor umane şi logistice, simplificarea operaţiunilor şi raportărilor financiar-contabile şi la creşterea eficienţei activităţii”, se arată în proiectul de fuziune obţinut de Economica.net.

Salariații societății Parcaj Subteran Bucur – Obor SRL vor fi de drept salariații societății Atrium Grup Imobiliare de la data efectivă a fuziunii. Personalul societății absorbite va fi redistribuit în societatea absorbantă, în funcție de pregătirea și experiența profesională, mai scrie în proiectul de fuziune.

Contractele în vigoare la data efectivă a fuziunii încheiate de către societatea absorbită vor fi transferate la societatea absorbantă, care se va subroga în toate drepturile și obligațiile rezultând din sau în legătură cu aceste contracte.
Având în vedere transferul universal al patrimoniului, se vor transfera și drepturile și obligațiile privind mărcile, domeniile de internet, avizele, certificările, autorizațiile, permisele, licențele și orice alte acte asemănătoare, obținute, emise în trecut în favoarea societății absorbite.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Marea Baltică va fi supravegheată de o forță NATO care va patrula pentru a proteja infrastructurile esenţiale
Marea Baltică va fi supravegheată de o forță NATO care va patrula pentru a proteja infrastructurile esenţiale
Premierul suedez a declarat că țara sa va pune la dispoziţie trei nave de război şi un avion pentru a fi supravegheate infrastructurile esenţiale din Marea Baltică şi „flota fantomă” a......
MAI: Aproape 450 de de şoferi au rămas sâmbătă fără permis de conducere
MAI: Aproape 450 de de şoferi au rămas sâmbătă fără permis de conducere
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că aproape 450 de de şoferi au rămas ieri fără permis de conducere pentru ...
Credit Europe Bank devine sucursală olandeză. Ce înseamnă asta pentru clienții băncii din România?
Credit Europe Bank devine sucursală olandeză. Ce înseamnă asta pentru clienții băncii din România?
Începând cu 1 ianuarie 2025, Credit Europe Bank își desfășoară activitatea în România ca sucursală a băncii olandeze, ...
De luni, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de peste 7%
De luni, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR cu dobânzi de peste 7%
Românii pot investi, începând de luni, 13 ianuarie, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, cu ...