Auchan extinde proiectul prin care vinde haine de brand second-hand
Retailerul francez Auchan va extinde în Brașov Programul „O nouă viață by Auchan” prin care comercializează haine purtate, de la mărci celebre, printr-un parteneriat cu lanțul clujean de magazine de modă LaMajole. Potrivit informațiilor Economica, oferta LaMajole se va regăsi în curând și pe rafturile Auchan Coresi din Brașov, la aproximativ o lună de când Programul, denumit „O nouă viață by Auchan” a fost implementat în hypermarketul Cluj Nord, ca proiect pilot.
Amintim că, începând cu luna februarie, retailerul francez Auchan a pus pe rafturile magazinului din Cluj Nord, pe lângă colecțiile de haine recent lansate, și haine purtate, în stare perfectă de comercializare, printr-un parteneriat cu lanțul clujean de magazine de modă LaMajole.
Prețul unui articol vestimentar pornește de la 12 lei și ajunge până la 350 de lei. Decizia implementării unui astfel de proiet este în legătura cu dorința companiei de a încuraja un stil de viață responsabil și este parte a unui proiect mai amplu de responsabilitate socială axat pe economia circulară a hainelor.
Program de reciclare în 8 orașe
De altfel, retailerul are în derulare și un alt proiect prin care încurajează responsabilitatea socială prin care colectează îmbrăcăminte și încălțăminte în 8 dintre orașele în care este prezent. Astfel, retailerul a amenajat în parcările hipermarketurilor Auchan din vestul țării containere speciale în care clienții sunt invitați să doneze articole pe care nu le mai poartă. După o atentă sortare și igienizare, acestea sunt direcționate fie către pre-reciclare, fie donate către comunități din medii vulnerabile. Partenerul companiei în acest proiect, Crucea Roșie, primește articolele vestimentare și încălțămintea, după ce acestea au fost sortate și igienizate, pentru donare. Textilele și încălțămintea care au un grad ridicat de degradare și care sunt considerate a fi un deșeu textil intră într-un proces de pre-reciclare.
Acest program de colectare a demarat în luna octombrie 2020 și se desfășoară în Timișoara, Cluj, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Brașov și Sibiu.
În primele cinci luni de la debutul programului, 13 tone de obiecte vestimentare și încălțăminte au fost colectate în containerele. Auchan și-a propus atingerea nivelului standard al Europei de Vest de colectare a 3-4 kg de textile/persoană/an.
„Doar 1% din textilele la nivel global se reciclează. Acest proiect are două obiective majore: pre-reciclarea textilelor care nu pot fi reutilizate ca atare și reintroducerea acestora în economia circulară ca materie primă, dar și solidaritatea prin susținerea comunităților din mediile vulnerabile, prin intermediul partenerilor de la Crucea Roșie Română. Asemenea și altor proiecte de sustenabilitate pe care Auchan le derulează, scopul nostru este acela de a diminua poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră prin reducerea, refolosirea și reciclarea obiectelor vestimentare. Până în prezent, clienții au fost deschiși către inițiativa noastră și sperăm că numărul celor care se vor alătura în demersul nostru pentru un viitor mai sustenabil va crește.”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România.
Auchan România, un business de 1,2 miliarde de euro, are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o rețea de 54 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 45 în Stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan. Compania dispune de 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare.
Citește și Parteneriat pe piața de retail. Produsele Decathlon se găsesc și pe rafturile Auchan