Aurel Biţianu, fost director al Romavia, şi-a lansat o nouă companie aeriană

O nouă companie aeriană îşi face apariţia pe piaţa din România. Este vorba de Aviro Air, care efectuează doar zboruri în regim charter.  
Andrada Ghira - mie, 20 iul. 2016, 13:24
Aurel Biţianu, fost director al Romavia, şi-a lansat o nouă companie aeriană

Aviro Air este o companie aeriană fondată în 2014 de Aurel Biţianu, care deţine o participaţie majoritară din firmă, celălalt acţionar fiind Şerban Dumitru. Aurel Biţianu, fost director Romavia, care a intrat în faliment în 2014, a deţinut anterior şi compania MIA Airlines, contractată în trecut pentru efectuarea unor zboruri pentru fostul preşedinte Traian Băsescu, dar şi pentru fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. 

Compania a primit certificatul pentru operaţiuni de transport public de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România şi operează zboruri chater cu o aeronavă British Aerospace 146-300, cu 112 locuri şi înregistrată cu numărul YR-AVR. Aeronava are o vechime de peste 25 de ani.

Cea mai mare parte a personalului, piloţi şi însoţitoare de zbor, au lucrat anterior pentru Romavia, compania aeriană prezidenţială a României. 

Aviro Air a început operarea curselor charter din luna iunie a acestui an, pe baza unor parteneriate deja semante cu agenţii de turism din străinătate, şi pentru care efectuează curse charter spre insulele greceşti, dar şi spre Tel Aviv, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Iulian Achiţei, directorul de vânzări al Aviro Air. 

„Până anul viitor, flota Aviro Air se va mări şi îşi va diversifica mult reţeaua de destinaţii. Ținta companiei noastre este de a oferi clienților noștri servicii de bună calitate și performanță înaltă. Intenţia noastră este de a opera atât curse charter externe din Bucureşti şi din România, cât şi de a sprijini turismul românesc, aducând turişti străini de pe diverse pieţe ţintă. La ora actuală, am semnat contracte cu mai mulţi touroperatori, atât din România, cât şi din străinătate, şi suntem în negocieri avansate cu alţi touroperator”, a declarat, într-un comunicat de presă, Aurel Biţianu, drectorul general al Aviro Air.

Curse în regim charter mai sunt operate în România şi de compania Bucharest Air, care operează cu o aeronavă Boeing 737-300. 

Sursa foto: Luacian Ojog via www.planespotters.net 

Te-ar mai putea interesa și
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, costuri mai mari (retrospectivă 2024)
Criza auto din Europa – China presează tot mai mult. Concedieri masive, închideri de fabrici, vânzări mai mici, ...
Sectorul auto european s-a confruntat cu numeroase probleme în 2024, începând cu scăderea vânzărilor din cauza cererii reduse şi costuri ridicate de producţie, până la concurenţa acerbă a......
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia, atac de Crăciun asupra sistemului energetic al Ucrainei, cu drone și rachete. Șase răniți și un mort
Rusia a atacat miercuri sistemul energetic al Ucrainei și unele orașe cu rachete de croazieră și rachete balistice plus ...
Rusia foloseşte din ce în ce mai mult bitcoin şi alte criptomonede în schimburile comerciale cu alte ţări, pentru a ocoli sancţiunile Occidentului
Rusia foloseşte din ce în ce mai mult bitcoin şi alte criptomonede în schimburile comerciale cu alte ţări, pentru a ...
Companiile ruseşti au început să folosească bitcoin şi alte monede digitale în plăţile lor internaţionale, după ...
Rusia, situație de urgență în Krasnodar, din cauza petrolului care încă se scurge pe coasta Mării Negre
Rusia, situație de urgență în Krasnodar, din cauza petrolului care încă se scurge pe coasta Mării Negre
Autoritățile din regiunea Krasnodar, din sudul Rusiei, au declarat miercuri o situație de urgență la nivelul întregii ...