Până la soluționarea contestației, Otokar solicită Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) să dispună suspendarea licitației sau aplicării oricărei decizii luate de Primăria Capitalei.
Totodată, producătorul turc cere prelungirea termenului pentru depunerea ofertelor, se mai arată în contestația înregistrată pe 28 iunie la CNSC.
Primăria Capitalei a lansat pe 16 iunie 2022 o nouă licitație pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, după ce precedentele trei tentative au eșuat.
Contractul vizează achiziționarea a 100 autobuze electrice si a infrastructurii de încărcare necesara acestora. Valoarea contractului se ridică la 304,67 milioane de lei, fără TVA.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor era inițial 18 iulie 2022, dar acesta a fost prelungit până pe 28 iulie 2022, conform calendarului actual din SEAP.
Finanţarea se va face din alocaţii bugetare şi/sau din alte fonduri legal constituite cu această destinaţie (fonduri nerambursabile în măsura contractării cererilor de finanţare depuse).
Autobuzele electrice noi, din gama 12 m (12000±350mm), vor avea tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare a Energiei Electrice (SRSEE), cu baterii de acumulatori, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, cu trei uși duble și aer condiționat în salonul de călători, destinate transportului urban de călători în Municipiul București și zona limitrofă.
Furnizorul se obligă să livreze produsele care fac obiectul contractului în termen de 14 luni de la semnarea contractului. Contractul are durata de valabilitate până la data ieșirii din garanție (full warranty) a ultimului autobuz electric livrat.
FOTO: Autobuz electric Otokar e Kent C (sursa: captură YouTube Otokar Polska)