Autoritățile americane au plasat sub supraveghere Google Payment. Giganul american a reacționat prin deschiderea unui proces

Agenția americană de protecție a consumatorilor de servicii financiare a anunțat vineri că a început supravegherea federală a Google Payment Corp., filiala de plăți a gigantului internetului, o decizie pe care compania a declarat imediat că o contestă în instanță, relatează Reuters.
Cristian Negrei - sâm, 07 dec. 2024, 11:43
Autoritățile americane au plasat sub supraveghere Google Payment. Giganul american a reacționat prin deschiderea unui proces

Biroul pentru Protecția Financiară a Consumatorului (CFPB) a anunțat că a făcut acest pas în urma concluziei la care a ajuns că serviciile oferite de Google Payment au reprezentat un risc pentru consumatori.

Gigantul Google a răspuns imediat vineri printr-un anunț în care spune că dă în judecată Biroul pentru Protecția Financiară a Consumatorului după ce agenția a dispus supravegherea Google Payment.

„Acesta este un caz clar de depășire a atribuțiilor guvernului, care implică operațiuni de plăți între persoane furnizate de Google Pay, care nu a ridicat niciodată riscuri și care nu mai este furnizată în SUA, și pecare noi o vom contesta în instanță”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, Jose Castaneda, într-un comunicat.

Acțiunea autorității de reglementare și procesul care urmează reprezintă o bătășie între autoritățile statului american cu un gigant din Silicon Valley în ultimele săptămâni ale administrației președintelui Joe Biden. Mișcarea autorității de reglementare ar putea fi oprită după ce președintele ales Donald Trump se întoarce la Casa Albă în ianuarie, precizează Reuters.

Sub Biden, CFPB a analizat cu mai multă atenție sectorul în creștere al serviciilor financiare furnizate de firmele de internet, față de modul în care a supravegheat activitatea băncilor tradiționale.

Agenția a citat aproape 300 de plângeri ale consumatorilor, dintre care multe se referă la rapoarte de fraudă, escrocherii și tranzacții neautorizate. Instituția de declarat că a ajuns astfel la concluzia cp Google Pay a fost angajată în comiterea de acțiuni ilicite.

Ordinul CFPB spune că plângerile consumatorilor indicau că Google Payment nu a reușit să investigheze plângerile privind transferurile eronate, printre alte potențiale încălcări ale legilației, și că legea permite supravegherea chiar dacă Google a întrerupt serviciile în cauză.

Într-un proces intentat după anunțul CFPB, Google Payment Corp. a declarat că autoritatea de reglementare s-a bazat pe un număr mic de plângeri nefondate cu privire la un produs pe care nu îl mai oferea.

„Ca o chestiune de bun simț, un produs care nu mai există este incapabil să prezinte un asemenea risc”, se spune în plângerea companiei.

CFPB a refuzat să comenteze procesul.

Autoritățile de reglementare financiară folosesc metode secrete de supraveghere pentru a identifica și corecta încălcările legii de către companii.

Luna trecută, CFPB a finalizat elaborarea unor reglementări noi care supun companiile de tehnologie la aceeași supraveghere care este folosită în prezent asupra băncilor, dacă acele companii oferă portofele digitale și servicii de plată.

Agenția a continuat să elaboreze reguli în ultimele săptămâni ale administrației lui Biden, în ciuda apelurilor venite de la parlamentarii republicani de a renunța.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski anunță că republica separatistă va primi gaz din Rusia ca ajutor umanitar, fără însă să dea amănunte despre rută, volum și plată
Liderul transnistrean Vadim Krasnoselski anunță că republica separatistă va primi gaz din Rusia ca ajutor umanitar, fără ...
Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, a anunţat miercuri că a ajuns la un acord cu Rusia pentru ca aceasta să furnizeze din motive umanitare gaz Transnistriei, republica separatistă prorusă......
Allianz Risk Barometer: 38% dintre companiille din lume consideră atacurile cibernetice ca fiind principalul risc la adresa lor în 2025. În România pe primul loc sunt catastrofele naturale
Allianz Risk Barometer: 38% dintre companiille din lume consideră atacurile cibernetice ca fiind principalul risc la adresa ...
Aproape patru din zece companii globale (38%) identifică atacurile cibernetice, în special scurgerile de date, ca fiind ...
De la antreprenor local la lider global. Vladimir Sterescu, primul român promovat la conducerea gigantului american CGS.
De la antreprenor local la lider global. Vladimir Sterescu, primul român promovat la conducerea gigantului american CGS.
Computer Generated Solutions (CGS), lider global în servicii de outsourcing, aplicații software și soluții de învățare ...
HONOR lansează în România Magic7 Pro, cu aplicația Google Gemini pre-instalată. Cât va costa smartphone-ul
HONOR lansează în România Magic7 Pro, cu aplicația Google Gemini pre-instalată. Cât va costa smartphone-ul
HONOR a lansat, miercuri, smartphone-ul Magic7 Pro în Europa, inclusiv în România, cu noi caracteristici AI și cu aplicația ...