Autorităţile bulgare au luat măsuri pentru a preveni răspândirea epidemiei de rujeolă din România
De asemenea, printre judeţele afectate grav de această epidemie se numără Timiş. Patru copii şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 530 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate de autorităţile române doar în Timiş.
Un alt copil şi-a pierdut viaţa din cauza rujeolei în Bucureşti.
Reprezentanţii Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor au avertizat cu privire la probabilitatea ridicată ca epidemia de rujeolă să fie exportată în ţările vecine, existând un risc ridicat pentru ţările de regiune, inclusiv pentru Bulgaria.
De asemenea, trei focare de rujeolă izbucnite până în acest moment în ţările europene au avut legătură cu epidemia din România.
Numărul cazurilor de rujeolă este neobişnuit de ridicat în Italia şi Marea Britanie, în vreme ce situaţia este mult mai gravă în România.
Ministerul Sănătăţii de la Sofia le-a cerut inspectorilor regionali să colecteze informaţii despre posibile cazuri de rujeolă, în vreme ce medicii de familie sunt obligaţi să ţină evidenţa imunizării pacienţilor şi să verifice dacă s-a administrat până în acest moment vaccinul de rujeolă.
Autorităţile bulgare se tem că epidemia de rujeolă ar putea să se extindă la sud de Dunăre.
Însă, presa locală relatează că mai puţini părinţi refuză vaccinarea copiilor în Bulgaria prin comparaţie cu situaţia din România.