Autostrada A1 Lugoj – Deva: Au început lucrările la portalurile de acces ale tunelurilor – Grindeanu

Firmele lui Dorinel Umbrărescu au început lucrările la portalurile de acces ale tunelurilor de pe lotul Margina - Holdea din Autostrada Lugoj - Deva, a anunțat sâmbătă ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, aflat în vizită pe șantier. Potrivit estimărilor acestuia, bucata - lipsă din A1 ar putea fi gata mai deveme de finalul anului 2026.
Anemona Andone - sâm, 19 oct. 2024, 11:00
Autostrada A1 Lugoj - Deva: Au început lucrările la portalurile de acces ale tunelurilor - Grindeanu

„Mobilizare bună a asocierii româno – bosniece pe șantierul tronsonului cu tuneluri de pe Autostrada Lugoj-Deva (A1)!”, transmite Grindeanu pe Facebook.

autostrada a1

Potrivit lui, constructorii au început deja lucrările la portalurile de acces, apoi vor intra în etapa de foraj a tunelurilor, cu o lungime totală de 2,13 km.

„Utilajele necesare construcției celor 9,13 km de autostradă dintre Margina și Holdea sunt în șantier, iar depozitele cu anrocamente și balast sunt alimentate în flux continuu”, mai spune ministrul Transporturilor.

Pe 15 octombrie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara a postat imagini cu sectorul Margina – Holdea din Autostrada A1 Lugoj – Deva, unde și-au făcut apariția și partenerii bosniaci ai lui Dorinel Umbrărescu, ce au experiență în construcția de tuneluri.

„Se lucrează la partea de drum (blocaje de piatră brută, saltea de balast), la evacuarea scurgerii apelor, la structuri (pasaje și viaducte), la podețe”, transmiteau cei de la DRDP Timișoara pe Facebook.

Potrivit lor, pe șantier au intrat și partenerii bosniaci ai antreprenorului – Euro Asfalt – care efectuează activități topografice și fac pregătiri pentru platforma de acces la viitoarele tuneluri.

De asemenea, continuă aprovizionarea cu anrocamente în depozitul din zona Holdea și aprovizionarea cu balast în depozitul din organizarea de șantier.

Primul tunel UMB, pe Autostrada A1 Lugoj – Deva

Lotul Margina – Holdea va include 2,13 kilometri de tunel forat cu două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu o platformă de 11,25 m.

Pe 14 octombrie 2022, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii – lipsă (9,13 km) din lotul 2 al Autostrăzii A1 Lugoj – Deva. Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o. a fost declarată câștigătoare, cu o ofertă financiară de 1,83 de miliarde de lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR, iar durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

După finalizarea lucrărilor pe acest lot, șoferii vor putea circula neîntrerupt pe autostradă de la Sibiu la Nădlac, granița cu Ungaria.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Avem un grad de autosuficienţă de peste 150% atât la carnea de pui, cât şi la ouă. Peste 50% din ceea ce producem în România pleacă la export
Florin Barbu, ministrul Agriculturii: Avem un grad de autosuficienţă de peste 150% atât la carnea de pui, cât şi la ...
România are un grad de autosuficienţă de peste 150% atât la carnea de pui cât şi la ouă, iar peste 50% din producţie pleacă la export, astfel încât este normal să promovăm sectorul......
Franța este deschisă ideii de a invita imediat Ucraina să adere la NATO
Franța este deschisă ideii de a invita imediat Ucraina să adere la NATO
Ministrul de Externe al Franţei, Jean-Noel Barrot, a declarat sâmbătă la Kiev că Parisul este deschis ideii de a invita ...
Apele Române au început lucrările de întreținere a plajelor de pe litoral pe perioada sezonului rece
Apele Române au început lucrările de întreținere a plajelor de pe litoral pe perioada sezonului rece
Echipele de la Apele Române Dobroge Litoral desfăşoară activităţi de conservare şi întreţinere a plajelor pe tot ...
Guvernatorul Băncii Franței, Francois Villeroy de Galhau, se așteaptă ca inflația din zona euro să ajungă la 2% la începutul lui 2025
Guvernatorul Băncii Franței, Francois Villeroy de Galhau, se așteaptă ca inflația din zona euro să ajungă la 2% la ...
Ritmul de creştere a preţurilor de consum în zona euro va atinge ţinta de 2% vizată de Banca Centrală Europeană la ...