Autostrada A2 Lehliu-Feteşti şi cinci drumuri naţionale din estul şi sud-estul ţării sunt închise

Economica.net
19 01. 2016
drum_blocat_zapada2_86366800

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, este în continuare închis tronsonul Lehliu – Feteşti al autostrăzii A2, iar pe sectorul Bucureşti – Lehliu este deschisă circulaţia, dar vizibilitatea este redusă la aproximativ 100 de metri, din cauza ceţii, în unele locuri.

În judeţul Buzău a fost reluată circulaţia pe DN22 Râmnicu Sărat – limită cu judeţul Brăila pentru toate categoriile de autovehicule, iar în judeţul Brăila, pentru cele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone.

În judeţul Vaslui a fost redeschis, cu restricţie pentru maşinile de 7,5 tone, DN24A Murgeni – Berezeni – Vetrişoaia. De asemenea, pe sectorul Vetrişoaia – Huşi este permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, iar pe tronsonul Simila – Murgeni, pentru cele sub 3,5 tone. De asemenea, a fost redeschis traficul pe DN26 Murgeni – Blăgeşti şi pe DN11A Bârlad (judeţul Vaslui) – Podu Turcului (judeţul Bacău), pe aceste tronsoane fiind permisă doar circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone.

Cinci drumuri naţionale sunt în continuare închise: DN3 Ostrov – Băneasa (judeţul Constanţa); DN22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea); DN22A pe tronsoanele Topolog (judeţul Tulcea) – Hârşova (judeţul Constanţa) şi Cataloi – Nicolae Bălcescu (judeţul Tulcea); DN22 Isaccea – Somova (judeţul Tulcea); DN24D limită cu judeţul Vaslui – intersecţie cu DN26.

Din cauza căderilor de pietre de pe versanţi, traficul rutier este în continuare întrerupt pe DN57 Cozla – Şviniţa, în judeţul Caraş-Severin.

Manevrele maritime în porturile Constanţa-Nord şi Constanţa-Sud au fost reluate, în celelalte porturi de la Marea Neagră fiind în continuare suspendate, a precizat Centrul Infotrafic.

Judeţul Tulcea este, marţi, până la ora 12.00, sub avertizare de viscol, viteza vântului depăşind la rafală 60 de kilometri pe oră, spulberând zăpada depusă anterior.

De asemenea, pentru judeţele Teleorman şi Călăraşi a fost emisă a avertizare nowcasting cod galben de ceaţă, valabilă până la ora 11.00. În aceste zone, ceaţa reduce vizibilitatea local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că începând de luni seară vor fi temperaturi extrem de scăzute în aproape toată ţara. În sudul, estul şi centrul ţării vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger, cu minime de minus 15 – minus 10 grade.

În Muntenia, Oltenia şi sud-estul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi de minus 20 de grade. În prima parte a zilei de marţi, în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, temporar, vântul va atinge la rafală viteze de 45-50 de kilometri pe oră şi, izolat, peste 60 de kilometri pe oră în zona litorală, spulberând zăpada depusă în zilele precedente.

Vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa, până în jurul datei de 26 ianuarie.