Autostrada A7 Buzău – Focșani. API constată mobilizarea spectaculoasă a UMB: „Probabil a stabilit un record național în primele șase luni”

Asociația Pro Infrastructură (API) constată că grupul UMB înregistrează o mobilizare spectaculoasă pe cele patru loturi ale A7 Buzău - Focșani. Cu toate acestea, API menține estimarea că la final de 2024 nu se va putea circula pe toți cei 80 de kilometri ai acestui tronson din Autostrada Moldovei.
Anemona Andone - mie, 03 iul. 2024, 10:12
Autostrada A7 Buzău - Focșani. API constată mobilizarea spectaculoasă a UMB:

API: UMB, mobilizare spectaculoasă pe A7 Buzău – Focșani

„Să dăm Cezarului ce este al Cezarului: fără să avem cifrele exacte, în primele 6 luni ale lui 2024 cei de la UMB probabil că au stabilit un record național, așternând un volum uriaș de umpluturi și asfalt pe un singur proiect într-un asemenea interval de timp”, scrie API pe pagina proprie de Facebook.

a7

Asociația le mulțumește muncitorilor care își „lasă ani din viață” în teren, inhalând cantități impresionante de praf și noxe.

„În ciuda acestui efort colosal, ne menținem poziția că nu vom circula pe TOȚI cei 80 de kilometri dintre Buzău și Focșani în 2024. Pur și simplu sunt prea multe structuri care trebuie finalizate, cât și terasamente (umpluturi), asfalt și, desigur, parapetele de protecție, marcajele și elementele critice din afara părții carosabile”, continuă API.

Primul lot, ciotul de la Buzău, are termen contractual august 2024 și, după cum este evident, nu va fi respectat. Tot în august este scadent și lotul 4, celălalt capăt, celebra „cocoașă” de la Focșani. Septembrie este un obiectiv fezabil pentru a circula pe cocoașă, însă doar între nodurile Focșani Nord (DN2) și Mândrești (DN23), iar pe legătura DN2-DN2D sperăm în octombrie, estimează API.

Ei adaugă că, din fericire, sunt șanse foarte mari să se inaugureze și alt(e) segment(e) în 2024 între Focșani și Buzău, devansat, secțiunile centrale (2 și 3) având termen contractual aprilie 2025.

„În opinia noastră, o variantă ar fi Buzău – Râmnicu Sărat (vreo 30 de kilometri, fără nod intermediar), dacă UMB se concentrează puternic pe imensul pod peste Râmnic unde abia s-a început instalarea grinzilor metalice. Avem asfalt mult, pasaje pe și peste A7 relativ puține de făcut – totuși câteva sunt mai dificile”, explcă API.

Sau se poate decide concentrarea efectivelor UMB pe Mândrești – Râmnicu Sărat (aproximativ 36 km). Aici avantajul este că sunt 3 noduri (Slobozia-Ciorăști, Bogza/Căiata și Râmnic) și, chiar dacă sunt destule structuri de făcut, nodurile dese scad riscul de „totul sau nimic”, adaugă cei de la API.

 

Ei le solicită celor care conduc destinele UMB să își regrupeze forțele pe A7 Focșani-Buzău în așa fel încât să maximizeze numărul de kilometri inaugurați. „Altfel, riscăm să alergăm după 80 de kilometri și să prindem mult mai puțini”, conchide API.

a7

Câți kilometri din A7 se inaugurează în 2024?

Postarea din această săptămână a celei mai mari organizații non-guvernamentale din domeniul infrastructurii rutiere cu privire la A7 Buzău – Focșani diferă de opiniile exprimate anterior, în care era criticată activitatea UMB.

Autostrada Ploiești – Buzău are următorii constructori: asocierea Pizzarotti – Retter (lot 1 Dumbrava – Mizil), asocierea Coni – Trace (lot 2 Mizil – Pietroasele), asocierea Nurol – Makyol ( lot 3 Pietroasele – Buzău). Pe cele 10 loturi ale A7, de la Buzău la Pașcani, lucrează grupul UMB, controlat de Dorinel Umbrărescu.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a estimat într-o vizită anterioară pe A7 că anul acesta urmează să fie dați în trafic 148 de kilometri din Autostrada Moldovei (A7).

La rândul său, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că este vorba despre patru loturi cu termen de finalizare în 2024, dar și de două loturi și jumătate, construite de UMB și care urmează să fie terminate în avans față de termenul contractual.

Rămâne de văzut câți kilometri vor fi inaugurați până la finalul acestui an din Autostrada Moldovei A7, finanțată prin PNRR.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
Franța se pregătește de încă un rând de alegeri legislative. Care este impactul instabilității politice asupra piețelor financiare?
Franța se pregătește de încă un rând de alegeri legislative. Care este impactul instabilității politice asupra piețelor ...
Franța se pregătește pentru al doilea tur de scrutin legislativ, însă indiferent de rezultatul alegerilor de duminică, instabilitatea politică din Hexagon va avea efect asupra piețelor......
Turcia va semna un acord cu producătorul chinez de mașini electrice BYD pentru construirea unei uzine de 1 miliard de dolari – Bloomberg
Turcia va semna un acord cu producătorul chinez de mașini electrice BYD pentru construirea unei uzine de 1 miliard de dolari ...
Turcia va anunţa în scurt timp un acord cu producătorul chinez de automobile electrice BYD pentru construcţia unei uzine ...
CFR Călători își va adapta capacitatea de transport în vederea preluării cerințelor de trafic în timpul lucrărilor de la Autostrada Sibiu – Pitești
CFR Călători își va adapta capacitatea de transport în vederea preluării cerințelor de trafic în timpul lucrărilor ...
CFR Călători a anunțat astăzi că își va adapta capacitatea de transport feroviar pe tronsonul Râmnicu Vâlcea - Sibiu ...
Concordia: Rutele ocolitoare nu pot prelua traficul fără sincope, în cazul închiderii circulaţiei pe Valea Oltului. Grindeanu: E singura soluţie; nenegociabil!
Concordia: Rutele ocolitoare nu pot prelua traficul fără sincope, în cazul închiderii circulaţiei pe Valea Oltului. ...
Rutele ocolitoare nu pot prelua traficul fără sincope în cazul închiderii circulaţiei pe Valea Oltului, astfel că exporturile ...