Autostrada A7 Buzău – Focșani, misiune imposibilă în 2024? Imagini noi cu loturile construite de Umbrărescu

07 10. 2024
a7 jitaru

„Autostrada A7 Buzău – Focșani | Misiune Imposibilă 2024: A007 #UMB”, este titlul postării de pe YouTube cu cele mai noi imagini de pe Autostrada A7 Buzău – Focșani, construită de firmele lui Dorinel Umbrărescu.

 

Ca reacție la denumirea postării, un comentator a scris: „Imposibilă pentru Aktor, nu și pentru UMB”.

De asemenea, alt comentator întreabă: „Nu înțeleg TITLUL!!! De ce puneți titlul acesta, vădit tendențios, când știți foarte bine că UMB-ul o să termine Buzău – Focșani???”

Un pasionat de infrastructură îi răspunde acestuia din urmă: „Ușor… citește descrierea ca să înțelegi titlul. Titlul nu spune că nu se va termina… ci se referă la faptul că mulți au spus că nu vor termina în 2024!”.

La rândul lor, alți pasionați au comentat pe marginea imaginilor: „Mă uit la imaginile astea și parcă nu îmi vine să cred că în curând voi circula pe aici. Este incredibil. M-am uitat la niște filmări de la începutul anului 2024 pe canalul lui Răducu și este incredibil cât de mult au lucrat în aceste 10 luni din an. Pur și simplu pare ceva ireal pentru o țară ca România. Este de admirat. Sper din tot sufletul ca în următorii ani, Guvernul României să aloce sumele de bani necesare finalizării tuturor proiectelor de infrastructură din țară care sunt deja în execuție”.

A7 Buzău – Focșani, în trafic din 2024, fără podul peste râul Buzău?

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis la rândul său vineri imagini cu tronsonul A7 Buzău – Focșani, pe care vrea să îl dea în trafic în 2024. „Lucrările evoluează foarte bine pe șantierul Autostrăzii Buzău – Focșani! În acest ritm, deschiderea în acest an a circulației pe toate cele 4 loturi (82,44 km) este din ce în ce mai sigură”, a transmis, pe Facebook,  Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Potrivit lui, mobilizarea UMB este foarte bună și la podul peste râul Buzău, unde acum se fac lucrări de cofrare și de armare a plăcii. Cu toate acestea, podul peste râul Buzău „va fi dat în circulație anul viitor și va face legătura cu lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău”, a menționat șeful CNAIR.

Întrebați cum se va deschide lotul 1 Buzău – Vadu Pașii anul acesta fără podul peste râul Buzău, reprezentanții CNAIR au răspuns: „descărcare provizorie în DN2”.

Podul peste râul Buzău (1,36 km), construit pe tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii, va fi unul dintre cele mai lungi din țară.

Primele inaugurări pe A7

Primele inaugurări pe Autostrada Moldovei A7 vor avea loc anul acesta pe loturi construite de UMB, din tronsonul Buzău – Focșani, au spus în august pentru ECONOMICA.NET reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).