Autostrada Moldovei A7: Ultimele pregătiri pentru darea în trafic a „Cocoașei de la Focșani”, programată săptămâna viitoare VIDEO

22 10. 2024
a7 cocoasa 12jpg

Muncitorii UMB par concentrați pe zonele unde au mai rămas câteva lucrări de finalizat, până la „ziua cea mare”, conform imaginilor postate de Răducu Popa pe canalul său de YouTube.

 

„Salutare, la minutul 3:40 am crezut că sunt în Spania cu atâtea benzi. Super, mulțumesc Răducu!”, spune un comentator.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat vineri calendarul inaugurărilor pe Autostrada A7 Buzău – Focșani, construită de firmele lui Dorinel Umbrărescu. Astfel, prima inaugurare pe A7, finanțată prin PNRR, va avea loc pe lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, așa numita „Cocoașă de la Focșani”.

„Undeva în jurul datei de 1 noiembrie se dă în circulație lotul de lângă Focșani, lotul 4, acea cocoașă. După o săptămână, vom da în circulație loturile 1 și 2. După altă săptămână, o să dăm în circulație pe Craiova, mergem la drumul expres. După încă o săptămână venim aici și dăm în trafic lotul 3. Undeva până în 1 decembrie, toate cele patru loturi vor fi date în circulație”, a detaliat ministrul Transporturilor, aflat în vizită pe șantier la Vadu Pașii, alături de premierul Marcel Ciolacu.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a estimat că anul acesta se vor da în folosință din A7 cei circa 84 kilometri de la Buzău la Focșani și alti aproape 50 de kilometri de la Ploiești la Pietroasele.

A7 Buzău – Focșani, în trafic din 2024, fără podul peste râul Buzău?

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat luna aceasta imagini cu tronsonul A7 Buzău – Focșani, pe care vrea să îl dea în trafic în 2024. „Lucrările evoluează foarte bine pe șantierul Autostrăzii Buzău – Focșani! În acest ritm, deschiderea în acest an a circulației pe toate cele 4 loturi (82,44 km) este din ce în ce mai sigură”, a transmis, pe Facebook,  Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Potrivit lui, mobilizarea UMB este foarte bună și la podul peste râul Buzău, unde acum se fac lucrări de cofrare și de armare a plăcii. Cu toate acestea, podul peste râul Buzău „va fi dat în circulație anul viitor și va face legătura cu lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău”, a menționat șeful CNAIR.

Întrebați cum se va deschide lotul 1 Buzău – Vadu Pașii anul acesta fără podul peste râul Buzău, reprezentanții CNAIR au răspuns: „descărcare provizorie în DN2”.

Podul peste râul Buzău (1,36 km), construit pe tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii, va fi unul dintre cele mai lungi din țară.

Primele inaugurări pe A7

Primele inaugurări pe Autostrada Moldovei A7 vor avea loc anul acesta pe loturi construite de UMB, din tronsonul Buzău – Focșani, au spus încă din august pentru ECONOMICA.NET reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

FOTO – VIDEO: Lot 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, A7 Buzău – Focșani, constructor – UMB (Sursa: YouTube RaducuPDrum)

–––––––––––––––––––––––
Lot 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord, A7 Buzău – Focșani
Lungime: 10,94 kilometri
Antreprenor: Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL;
Durata contract: 20 de luni (execuție);
Valoare contract: 763,720,833 de lei, fără TVA;
Sursa de finanțare: Programul Național De Redresare și Reziliență (PNRR);
Ordin de începere: 05.12.2022;
Termen contractual de finalizare actualizat: mai 2025